Három ország figyel az oldtimerekre

Pénzcentrum2009. augusztus 17. 18:02

Ismét a veterán autóké a főszerep! 75 öreg, de nem vén járgány és természetesen fiatalos vezetőik vetik magukat bele az élvezetekbe és a verseny izgalmába. A mezőny idén nem csak hazánk gyönyörű észak-nyugati tájain mutatja meg magát, de Ausztriába és Szlovákiába is ellátogat.

Azok, akik vállalják a kihívást, 650 kilométer leküzdésével és a KRESZ betartásával néznek szembe. Szerencsére nem unalmas egyenesekről, hanem festői tájak ölén kanyargó utakról van szó: a célt és a győzelmet többek között a Kisalföldön, a Szigetközön, Burgenlandon és Bősön keresztül lehet elérni. Útközben számos időmérő szakasz követi egymást, ezek a századmásodpercre előírt, fotocellák között leküzdött etapok döntik el a helyezéseket. Az lesz az első, aki a legkisebb eltéréssel teljesíti a szintidőket - hacsak nem követ el valamilyen útvonalhibát. A rendezvény központja az Audi gyár lesz, vagyis a résztvevők mindig ide érkeznek vissza.

Természetesen cél az, hogy minél többen érezzék jól magukat, ezért idén három kategóriában lehetett nevezni: oldtimer, youngtimer és túra kategóriában, utóbbiban oldtimerek és youngtimerek is indulhatnak. A hármas szám idén döntő jelentőségű: három nap, három ország, három kategória. Egyetlen esetben nem stimmel a hármas szám: a versenyzők nemzetiségét tekintve szerencsére a sokszínűség a jellemző. Kocsiba ülnek magyar, olasz, német, svájci, osztrák, román, cseh valamint szlovák vezetők és navigátorok is.

A nagyközönséget - mint minden évben - idén sem zárják ki az izgalmakból: a járművek több helyen is megállnak majd, így az, aki közelebbről szeretné megnézni a nevezett gépeket, lesz rá lehetősége. Például a gyakorló napon, augusztus 27-én, csütörtökön az ETO-Park parkolóban bárki megtekintheti a verseny előtti bemelegítést, ez a program nyitott, de egyébként útközben is el lehet csípni a veterán szépségeket. A győriek és a város közelében lakók pénteken este az Audi gyárnál megcsodálhatják a járgányokat, szombaton pedig láthatják a befutót, az Audi EasToric 2009 mezőnye ugyanis a Dunakapu térre érkezik majd, ahol egy másik esemény is zajlik: a Győri Bornapok. A kettő nem üti egymást, sőt, ha már a szőlők levéről van szó, akkor: békésen egybefolynak.

Címkék: