Lehull az Opel-lepel: azta, itt a 2010-es Astra

Pénzcentrum2009. június 19. 13:02

Korábban találkozhattunk már kémfotókkal, később a gyártó is közzétett néhány felvételt a 2010-es Opel Astráról, most végre megismerkedhetünk az autó belső kialakításával is. A gyártó lerántotta a leplet az új csomagról, így betekintést nyerhetünk az új Astra utasfülkéjébe is.

Miután a jelenleg futó Astra - elsősorban a Ford sikereinek következtében - veszített a piaci részesedéséből, a gyártó nagy reményeket fűz az új modellhez. Arra számítanak, hogy sikerül növelni az eladásokat úgy a tengerentúlon, mint az öreg kontinensen.

Az autó hivatalos bemutatójára a szeptemberi Frankfurti Autó Kiállításon kerül sor és még az év vége előtt az európai autószalonokba is megérkezhet a ráncfelvarráson átesett hatodik generációs modell. A teljesítmény növelése és a kedvezőbb légellenállási mutatók elérése érdekében az Insigniához hasonlóan az új Astrát is szélcsatornában tesztelték.

A belső kialakítást a kategórián belül prémium színvonal és minőség jellemzi, ugyanakkor itt is visszaköszönnek az Insigniából már megismert vonások. A műszerfal, a középkonzol, a váltó és a kilincsek is új megvilágítást kaptak, az új anyagok használata csak tovább fokozza a belső komfortérzetet.

A 4,4 méter hosszú kaszni GM alaplemezen fekszik, az autó tengelytávja 71 milliméterrel nőtt. A gyártó szerint ennek köszönhetően javul az autó útfekvése, nő a stabilitás és a jármű megjelenése is sportosabbá válik. Az Opel az erőforrások kialakítása során figyelembe vette a szigorított káros-anyag kibocsátási és fogyasztási előírásokat. Az új Astra négy benzin és négy dízelmotorral lesz kapható, előbbiek 98 és 178 lóerő között, utóbbiak 94 és 158 lóerő között teljesítenek. Szakértők szerint a hatodik generációs modell új korszakot nyithat az Astra történetében.

Címkék:
frankfurti autószalon,