Meghurcolva! Egy szabályosan parkoló megbüntetett autós kálváriája

Pénzcentrum2009. május 29. 14:02

A 44 éves brit kétgyermekes anyuka szégyenteljesnek nevezte azt az eljárást, ahogy a helyi hatóságok elbántak vele. A hölgy a parkolási tilalom hatályba lépését megelőzően szabályosan parkolt le az utcában, de egyik reggelre felfestették a vonalakat, elszállították az autóját és még jól meg is büntették.

A képen látható autó tulajdonosa egyik reggel arra ébredt, hogy a közterületesek a magasba emelik és elszállítják a korábban szabályosan parkoló Volkswagen Golfját. Állítása szerint a parkolási tilalmat jelző dupla vonalat az autója alá festették a munkások.

A magyarázkodás nem hatotta meg a szállítással megbízott munkatársakat, akik közölték a hölggyel, hogy hol és mennyiért válthatja ki az autóját. A hölgy tiltakozott az eljárás ellen, véleménye szerint a szabályosan parkoló autóját kobozták el tőle. A hivatalban vizsgálatot indítottak, amely két hónapot vett igénybe és a napokban zárult.

A kiszabott bírság kamatokkal együtt már elérte az autó piaci értékét, amikor egy parlamenti képviselő felkarolta az ügyet. A vizsgálat megállapított, hogy a hölgy szabályosan állt le az autójával és a parkolási tilalom csak ezt követően lépett életbe a területen.

A hivatal a hibát elismerte, a büntetést elengedték, sőt némi kártérítést is kapott a meghurcolt nő.

Címkék: