A slusszkulcsra utaznak a tolvajok: klónozzák a kocsidat

Pénzcentrum2009. május 20. 14:02

Hiába vannak az autódba beépítve a legmodernebb riasztó és lopás-gátló berendezések, ha a tolvaj megkaparintja a slusszkulcsodat. A szakértők új módszerre lettek figyelmesek Nagy-Britanniában, az autó-tolvajok az utóbbi időben a slusszkulcsra utaznak.

A rendőrség szerint naponta mintegy 50 autólopás történik országszerte ezzel a módszerrel. A bűnözők éjszakai betörések és egyéb bűncselekmények során megkaparintják a slusszkulcsot és az autó biztonsági rendszereit szabályosan, egy hang nélkül kiiktatva már viszik is a járművet.


Forrás: which.com

Bár az elmúlt egy évtizedben kevesebb, mint a felére csökkent az autólopások száma az országban, a bejelentett slusszkulcs lopások száma 15 %-kal emelkedett. Sok felső kategóriás modell esetén a riasztó és indításgátló berendezések miatt ez az egyetlen mód arra, hogy eltulajdonítsák az autót.

A bűnözők drasztikus módszerek helyett a leggyengébb láncszemnek tartott slusszkulcsra utaznak, mivel így a legmodernebb biztonsági berendezés is könnyedén kijátszható. A statisztikák szerint a briteknél 2008-ban 15700 autót tulajdonítottak el ezzel a módszerrel, 2900 esetben pedig utcai rablótámadás során szerezték meg a kulcsokat.

A szakértők azt tanácsolják az autósoknak, hogy úgy bánjanak a slusszkulccsal, mint a pénzükkel. Tegyék biztonságos helyre és lehetőleg ne hivalkodjanak vele, mert könnyen a rablók célpontjává válhatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A hipermarketek parkolójából, vagy kevésbé forgalmas helyekről eltulajdonított autókkal szerencsés esetben a rendőrségen találkozik újra a tulajdonos. De sokszor pillanatok alatt alkatrészekre szedik, vagy klónozás után új papírokkal külföldön értékesítik azokat.

Címkék: