Megérkezett az eco-Bentley: 621 lovat hajt az etanol!

Pénzcentrum2009. április 10. 13:00

Megérkezett a Bentley-család első bioetanol meghajtású modellje, a Continental Supersports. A beszámolók szerint a minden idők legerősebb és leggyorsabb Bentley-je címre jogosan pályázó modell vételára is figyelemreméltó. Készült már ettől drágább Bentley is, de a Continental-sorozatnak ez a legtöbbet kóstáló modellje.

A meghajtásról egy 621 lóerős motor gondoskodik, mely 3,7 másodperc alatt repíti 0-ról 100-ra a járművet. A végsebesség a 2235 kilogrammos önsúly ellenére is könnyedén eléri a 325 km/h-t. A modell névadója az egyik 1925-ös Bentley modell volt, mely a gyártó autói közül először törte át a 160 km/h-s sebességhatárt.

Az Arnage- és az Azure-sorozat modelljei voltak eddig a legdrágábbak, de a Continental Supersports 267 ezer dolláros alapára is említést érdemel. Ha hozzáadjuk a forgalomba helyezés során felszámított adókat, illetékeket és díjakat, akkor a végösszeg megközelíti a 275 ezer dollárt, ami harmadával több, mint a Continental GT Speed korábbi bevezető ára.

A gyártó elmondta, hogy a vételár teljesen partiba van azzal a színvonallal, amit a Bentley képvisel az autóiparban. Az etanol meghajtású modell alapfelszereltsége számos olyan opciót tartalmaz, amely a többi Bentleyben csak felár megfizetése esetén igényelhető.

Ezek közé tartozik az egy kisautó árával felérő kerámiafék, de elmondásuk szerint a választható opciók fele alapfelszereltségként megtalálható a Supersportsban. Meg kell említenünk, hogy a választható opciók árlistáját még nem tették közzé.

Címkék: