Hamisítják az autógumikat: rossz minőség, nagy kockázat

Pénzcentrum2009. április 10. 13:30

Szakértői becslések szerint az év első három hónapjában Szaúd-Arábiába importált autógumik legalább negyede hamisítvány volt. A hatóságok egyre nagyobb figyelmet szentelnek a problémának, mivel számos baleset oka a hamis autógumik használatára vezethető vissza - írja a hamisitasellen.hu.

A helyi vámhatóságokkal együttműködő, az abroncsok vizsgálatát is végző Al-Amjad Private Laboratory közlése szerint a 2008-as év során Szaúd-Arábiába importált autógumik 40 százaléka hamisítvány volt. A rendkívül magas arány miatt a hatóságok és a labor munkatársai az idei évben is nagy hangsúlyt fektetnek az import gumik minőségének ellenőrzésére.

Az Al-Amjad Private Laboratory vezetője a napokban jelentette be, hogy a 2009 első negyedévében bevizsgált import gumik 25 százaléka bizonyult hamisnak, amelynek többsége Kelet-Ázsiából származott.

Mohammed Hashem Al-Zain, az Al-Amjad Private Laboratory igazgatója az adatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a hatóságokkal együtt kiemelt figyelmet fordítanak a hamis termékek bevizsgálására, mivel egyre több közúti baleset írható ezek számlájára. Mint mondta, a hamis gumik nem felelnek meg az előírt minőségi követelményeknek, ezért használatuk rendkívüli mértékben növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Címkék: