Még inkább kiszorulnak az autósok Pestről: fizetős lesz a Felvonulási tér!

Pénzcentrum2009. január 15. 09:15

Újabb ingyenes paerkolási területet vennének el a budapesti autósoktól, ráadásul ezúttal nem is akármekkorát: a Városliget határában húzódó Felvonulási tér akár már ez évtől átalakulhat fizetős P+R parkolóvá - írta a Napi Gazdaság.

A budapesti parkolási rendszer fő intézkedéseit kidolgozó Parking Kft. kezdeményezte, hogy - legalább egy ideig - a Felvonulási téren P+R parkoló létesüljön, melyben naponta egy BKV-jegy áráért, azaz 290 forintért lehetne majd parkolni. A változás akár már ebben az évben is bekövetkezhet. Hosszabb távon viszont mélygarázst terveznek mind az Állatkerti út, mind a Felvonulási tér alá. A Parking Kft. feladata ezen projekt előkészítése, a beruházást magántőkéből valósítanák meg.

A parkolási stratégia szerint általában is növelnék Budapesten a P+R parkolók számát. Maga a Parking Kft. egy 400 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően hat helyszínen összesen 570 parkolóhelyet ad át még az idén. Jelenleg 4 200 ilyen parkolóhely van a fővárosban, azonban ezek közül valójában csak 900 működik valóban P+R-től elvárható módon, vagyis díjfizetés ellenében és őrzötten. Tervezik továbbá Pesten két, Budán pedig egy P+R buszterminál kialakítását, ahol a turistabuszok hosszabb ideig várakozhatnak.

Címkék:
városliget projekt,