Így guglizunk 2023-ban: óriási változás előtt áll a magyarok egyik kedvenc internetes keresője

Pénzcentrum2023. május 8. 12:02

A közelgő Google I/O eseményen, ezen a szerdán, várhatóan a Google keresőmotorjának jelentős frissítéseit fogják bemutatni. A Wall Street Journal által kiszivárogtatott dokumentumok szerint a technológiai óriás azt tervezi, hogy a Google keresőt "vizuálisabbá, fogyaszthatóbbá, személyesebbé és emberibbé" teszi. Ez a paradigmaváltás a fiatalabb felhasználóknak kíván megfelelni, és átdolgozza a klasszikus "tíz kék linket", amelyet mindannyian megszoktunk.

Az új elrendezés és kezelőfelület a vizuális elemeket helyezi előtérbe, és a tartalmat kis darabokban kínálja, hogy a keresési élményt még vonzóbbá tegye. A Google továbbá azon dolgozik, hogy a keresési eredményekbe beszélgetési funkciókat integráljon, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy közvetlenül interakcióba lépjenek a keresőmotorral.

A Project Magi, ahogyan a projektet nevezik, egy több mint 160 fős Google fejlesztő csapatból áll, akik fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy új funkciókkal bővítsék a meglévő keresőmotort. Ez a projekt lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy közvetlenül a Google keresőn keresztül bonyolítsanak le olyan tranzakciókat, mint a vásárlás és a repülőjegy-foglalás, miközben a vállalat számára jövedelmező kereső hirdetései is beépülnek a felületbe.

Ezekkel a változtatásokkal a keresési eredmények tartalmazhatnak majd visszakereshető kérdéseket, TikTok-stílusú videókat, sőt online fórumbejegyzéseket is, Q&A strukturált adatformátumban. Ez az új megközelítés megköveteli a Google-től, hogy újrafogalmazza a "megbízható" tartalomra vonatkozó kritériumait, különösen akkor, ha nincs egyetlen helyes válasz.

Az információkeresés új módja érkezik

A Google Search jelentősége, tekintettel a mobiltelefonok széles körű, gyakorlatilag mindenre kiterjedő használatára, óriási. Mivel a felhasználók egyre inkább az okostelefonjaikra támaszkodnak információszerzés, kommunikáció és szórakozás terén, a Google keresés döntő szerepet játszik abban, hogy mit látunk a képernyőnkön a mindennapok során.

A hétköznapi felhasználók élete jelentősen meg fog változni, ahogy a Google keresés fejlődik, hogy vizuálisabbá, könnyebben befogadhatóvá, személyesebbé és emberibbé váljon.

A KERKOM megkísérelt néhány újítást megjósolni, ahogyan ezek a változások hatással lesznek ránk:

1. Továbbfejlesztett vizuális élmény: A vizuálisan vonzóbb elrendezés és felület révén a felhasználók könnyebben böngészhetnek a keresési eredmények között, és gyorsabban azonosíthatják a releváns információkat. A vizuális megjelenítés felé való elmozdulás a keresési élményt is vonzóbbá és szórakoztatóbbá teheti.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

2. Személyre szabott tartalom: Mivel a Google a személyre szabott élmény nyújtására összpontosít, a felhasználók személyre szabottabb keresési eredményeket kapnak majd preferenciáik, érdeklődési körük és keresési előzményeik alapján. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a számukra relevánsabb és hasznosabb tartalmakat találjanak, javítva ezzel a keresési folyamat általános hatékonyságát.

3. Beszélgetéses interakció: A társalgási funkciók integrálásával a felhasználók közvetlen interakcióba léphetnek a keresőmotorral, hogy választ kapjanak kérdéseikre vagy finomítsák keresőkérdéseiket. Ez az emberhez hasonló interakció intuitívabbá, felhasználóbarátabbá és hatékonyabbá teheti a keresési folyamatot.

4. Befogadhatóbb tartalom: A kisebb, átláthatóbb tartalmak felé való elmozdulás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyebben, kisebb darabokban fogyasszák el az információkat. Ez a megközelítés különösen hasznos lehet a korlátozott idővel rendelkező felhasználók számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy gyorsan és könnyedén hozzájussanak a szükséges információkhoz.

5. Zökkenőmentes tranzakciók: A tranzakciós funkciók integrálása a Google keresőbe lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vásárlásokat és foglalásokat bonyolítsanak le anélkül, hogy elhagynák a keresési platformot. Ez az egyszerűsített folyamat időt és energiát takarít meg a felhasználóknak, kényelmesebb online élményt nyújtva.

6. Változatos tartalomformátumok: A különböző tartalmi formátumok, például rövid videók, online fórumbejegyzések és interaktív vizuális anyagok beépítésével a felhasználók az információforrások szélesebb körét fedezhetik fel. Ez gazdagabb és teljesebb keresési élményt eredményezhet.

Címkék:
tech, internet, online, google, élmény, keresés, újítás, felhasználók,