Egyre durvul az árvíz Budapesten: már a Parlamentet mossa a Duna

Pénzcentrum2023. december 27. 12:04

Friss videók kerültek ki az árvízről, már a Parlament lábánál áll a víz. A közlekedésre is hatással van a nagy áradás. 

Ahogy arról már többször beszámoltunk a Duna vízállása egyre emelkedik és vélhetően csütörtök reggelre éri el a tetőpontját. A TIkTokon már számos videó elérhető, amelyen látni, hogy már a város forgalmas útjai mind víz alatt állnak. 

A következő két videón is jól látszik, hogy már a Parlament lábánál tart folyó áradása, pedig még a becsült tetőzésig holnap reggelig kell várni. 

 

Természetesen az árvíznek a közlekedésre is nagy kihatása van, ahogy ezt a reggel folyamán megírtuk. A 2-es villamos Budapesten a Széchenyi István tér és a Boráros tér közötti szakaszon a Duna magas vízállása miatt szünetel, így helyette más magoldást ajánl a BKK. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Pénzcentrum nagy Boldogságtesztje 2023

Egy olyan eseménydús, bonyolult és főleg nehéz év végén, mint az idei volt, érdemes megállni egy pillanatra és elgondolkozni, hogyan is telt, hogyan is érezzük magunkat a bőrünkben. 2023-ban csúcsokat döngetett az infláció: a fizetések hónapról hónapra kevesebbet érnek, miközben a szolgáltatások és a termékek ára az egekben. Ezen kívül továbbra is háború dúl a szomszédos országban, ahogy a Közel-Keleten is eszkalálódott a konfliktus. A pandémia ugyan hivatalosan is véget ért, ám a következményeit még sokáig fogjuk nyögni, az éghajlatváltozást pedig már a saját bőrünkön tapasztalhatjuk: elég csak kinézni az ablakon. Törökországot és Szíriát pusztító földrengések tarolták le, amiben több, mint 57 ezer ember vesztette életét. Ilyen körülmények között nehéz pozitívnak maradni.

Címkék:
közlekedés, videó, duna, árvíz, áradás, parlament, szórakozás, tiktok, árvízvédelem,