Ennyi volt: bedöntötte a rezsi Budapest egyik kedvenc cukrászdáját

Pénzcentrum2022. augusztus 31. 09:31

A Bródy Sándor utcában 1957 óta működő Budapest Cukrászda gazdasági okok miatt kényszerül bezárásra. A cukrászda Facebookon búcsúzott el vevőkörétől.

A nagy múltú józsefvárosi cukrászdát 1957-ben alapította Szabó József cukrászmester, a jelenlegi tulajdonos családja a nyolcanas években vette át az üzletet, új nevét 2013-ban kapta. Most, 65 év után kénytelenek lehúzni a rolót.

Kedves vendégeink! Sajnálattal értesítjük önöket,hogy gazdasági okok miatt üzletünk végleg bezárásra kényszerült. Köszönjük,hogy az elmúlt évtizedekben megtiszteltek minket bizalmukkal

– ezzel a rövid üzenettel búcsúzott el Facebookon több ezres vevőkörétől a Budapest Cukrászda. A kerületi újság rákérdezett náluk, hogy milyen okok vezettek a kényszerű döntéshez, köze lehetett-e a rezsiköltségek drasztikus növekedésének, az alapanyagok drágulásának, az elszabadult inflációnak a bezáráshoz. A palotanegyedi cukrászda azt válaszolta, hogy ezen okok összessége áll a döntés hátterében.

Megroppantunk, külső segítség nincsen

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– közölték a lappal. A Budapest Cukrászda a VIII. kerület egyik legnépszerűbb cukrászdája volt, emelte ki az RTL. Facebookon a maximális 5-ből 4,8 ponton állt a megítélése a vevők értékelései alapján.

Címkék:
rezsi, Budapest, drágulás, infláció, cukrászda, áremelkedés, bezárás, alapanyag, rezsiemelés,