Velük osztaná meg pénzét a magyar lottómilliárdos: családjának is jut a vagyonból

Pénzcentrum2022. január 19. 16:55

Nem csak az Ötöslottó csillagászati összegű főnyereményét, 3,34 milliárd forintot vitték el a hétvégén, de a Hatoslottóét is, a 380 milliót ( a karácsonyi rekordról nem is beszélve!). Egy ekkora összegű nyeremény gyökeresen megváltoztatja a nyertesek életét, és nem feltétlenül a jó irányba. Te gondolkoztál már azon mit tennél, kivel osztanád meg a nyereményedet? A Pénzcentrum mini kutatásában erre kerestük a választ.

Igazán szerencsés volt a mögöttünk álló hétvége, nem csak az Ötös, de a Hatoslottó főnyereményét is elvitték szombaton és vasárnap. Az Ötösön 3 milliárd 348 milliót nyert egy játékos, a Hatoson pedig 380 milliót.

Nem kétséges, az ekkora összegű nyeremények gyökeresen változtatják meg a nyertesek életét, ahogy ez történt egy amerikai fiatalemberrel is, akiről múlt héten írta Pénzcentrum. Egy 24 éves amerikai férfi 5,6 millió dollárt (1,758 milliárd forintot) nyert a lottón, de állítása szerint nem fog egy fillért sem adni a családjának.

Olvasta korábban azonban, hogy a lottónyertesek körülbelül 70 százaléka néhány év alatt csődbe megy, és nem akarta, hogy vele is ez történjen. Mivel a pénzügyi szektorban dolgozik, ezért ahelyett, hogy elherdálta, elosztogatta volna, befektette részvényekbe és ingatlanalapokba. Elmondása szerint a családja azonban ezen kiakadt, és most nem hajlandóak szóba állni vele.

Te mit tennél?

Kíváncsiak voltunk olvasóink véleményére is, ezért feltettük nekik a kérdést, Ha nagyobb összeget nyernél a lottón, te adnál belőle a családtagjaidnak? Rendkívül sok, több mint 15 ezer szavazat érkezett, az eredményeket az alábbi grafikonon ábrázoltuk:

Loading...

Jól látszik, hogy a magyarok többsége azért nem így gondolkodik: a válaszadók 38,5 százaléka szerint a család az első és megosztaná velük a pénzét. 35 százalék nyilatkozott úgy, hogy szintén adna a családtagjainak, de azért csak módjával: nem sokat. A válaszolók kicsivel több, ötöde nyiltkozott úgy, hogy meg sem osztaná az örömhírt családtagjaival, és mindössze csupán 2,7 százalék állította, hogy úgy járna el, mint a fent leírt módon az amerikai férfi, azaz megtartaná magának a pénzt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Végzetes nyeremények

Mint ahogy arról a Pénzcentrum korábban már több alkalommal is beszámolt, gyakran megesik, hogy aki nagyobb összeghez jut - akár csak pár millió forinthoz - elherdálja az egészet, és még rosszabb anyagi helyzetbe is jut, mint a nyeremény előtt. Például két év alatt elverte nyereményét Szabó István, aki 1959-ben ütötte meg a főnyereményt. A férfi alkoholista lett, majd pedig teljesen kisiklott az élete: majdnem 25 évet ült börtönben.

Az utólag nyilvánosságra hozott sztorikból az derül ki, hogy azok, akik nem fokozatosan szerezték meg a nagy vagyont, szoktak hozzá a kezeléséhez, a luxus élethez, azoknak a kezei közül egyszerűen kifolyik egy nagyobb összegű nyeremény, esetleg még rosszabb is lesz az életszínvonaluk, mint a nyeremény előtt. Akár még el is adósodhatnak.

Címkék:
család, befektetés, lottó, nyeremény, megtakarítás, amerika, millió, milliárd, nyeremények, nyereményjáték, lottónyeremény,