Dédnagyszüleink kedvence volt, ma mégis kevesen eszik: olcsó, finom és nagyon egyszerűen elkészíthető

Pénzcentrum2021. november 19. 08:15

Hogy a gyermekdalban szereplő Éliás Tóbiás valóban szereti-e, nem tudni, a zalai Őrségben viszont jellegzetes étel a dödölle, amit ott készítenek csak igazán tökéletesen. Egy biztos, a paraszti konyha egyik legolcsóbb és legfinomabb ételéről van szó, a HelloVidék pedig most mindent elárul róla, amit csak tudni akartál.. 

Krumpli, zsír és liszt

A manapság drága élelmiszerárak mellett kifejezetten hasznos, ha alaposabban is megismerkedünk ezekkel az alapanyagokkal. Feltöltjük velük a kamrát, hiszen elállnak, és míg a legolcsóbb élelmiszerek közé tartoznak, rengeteg jó receptet találunk hozzájuk. Nem is véletlenül, mivel az egyszerű konyha mindig nagy kreativitást is kívánt a háziasszonyok részéről: abból hozták ki a legjobbat, legtöbbet, ami otthon volt. Ilyen az Őrség dödölléje is, ami, ha elhangzik egy őrségi társaságban, nagy vitákat szülhet, mivel egy tájegységen belül is egymástól eltérően készítik. Legutóbb nekem is volt egy hasonló tapasztalatom, amit most el is mesélek - írja a HelloVidék szerzője.

Ha érdekel a dödölle minden titka, feltétlenül olvasd el a teljes cikket a HelloVidéken!

Címkék:
burgonya, recept, gasztronómia, étel, gasztro, titok, gasztromesék,