Őrületes pénzt kajakozott össze Csipes Tamara: ő kapja a legtöbbet az olimpiai szereplésért

Blikk2021. augusztus 9. 09:01

A 2020-as tokiói olimpián a legsikeresebb magyar sportoló több mint 107 millió forintnyi pénzjutalomra számíthat - írja a Blikk.

Mint ismeretes, a magyar kormány egy decemberben megjelent rendelet alapján az olimpiai versenyszámok első nyolc helyezettjét megemelt pénzjutalomban részesíti, az első 50, a második 35,7, a harmadik 28,5, de még a nyolcadik is 2,8 millió forinttal gazdagodik.

A részletes táblázat alapján a lap úgy számolt, hogy a legnagyobb jutalmat, összesen 107,2 millió forintot Csipes Tamara kapja, aki a női kajaknégyes tagjaként címet védett, egyesben ezüstérmet szerzett, de párosban is volt egy negyedik helye. Őt Kozák Danuta, szintén kajakos és Milák Kristóf, úszó követi, egyaránt 100-100 milliós pénzjutalommal. A képzeletbeli pénzdobogó harmadik fokára pedig Szilágyi Áron, vívó, és Bdonyi Dóra, kajakos állhat fel, mindketten 78,5 milliós jutalmat kapnak.

A lap számításai szerint egyébként a vasárnap tokióban véget ért olimipáról hazatérő sportolók összesen 2,39 milliárd forintnyi pénzjutalommal számolhatnak.

(Címlapkép - MTI/Kovács Tamás)

Címkék:
olimpia, aranyérem, ezüstérem, bronzérem, kajak,