Bukhatja 1,3 milliárdos nyereményét az Ötöslottó legfrissebb nyertese? Még nem dőlhet hátra!

Pénzcentrum2021. augusztus 7. 20:10

Nem dőlhet még hátra az Ötöslottó ma esti nyertese, még elbukhatja 1,345 milliárdos nyereményét, ha nem tartja be pontosan a szabályokat. A szerencsés nyertesnek mindössze 90 napja van jelentkezni a Szerencsejáték Zrt.-nél, és pár feltételnek meg kell felelnie.

Óriási szerencse ért valakit a 31. játékhéten: sikerült eltalálnia az Ötöslottó mind az 5 nyerőszámát, ezzel pedig 1 milliárd 345 millió 712 ezer 340 forinttal lett gazdagabb - derült ki a SzerencseSzombat adásában, melyet élőben közvetített a Pénzcentrum.

Az Ötöslottó eheti nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők: 10; 37; 42; 56; 74. Azonban nem elég csak a nyertes számokat beikszelni! Az újdonsült lottónyertes addig nem dőlhet hátra, amíg nincs még a zsebében a nyeremény. A nyertesnek ugyanis a sorsolás napjától számított 90 napon belül, azaz 2021. november 5-ig kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél. Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot tart fenn a lottótársaság - ez az úgynevezett nagynyertes-vonal. A telefonszám a www.szerencsejatek.hu oldalon és minden értékesítőhelyen megtalálható.

Amennyiben a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a társaság elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, hogy valóban a nyertessel beszél. Ezután kezdődik meg a kifizetési eljárás lefolytatása, aminek keretében kerülhet sor a személyes találkozásra. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása.

Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A társaság eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a pénz, vagyis az emberek nyereménnyel kapcsolatos vélekedéseiket tekintve igaz a mondás: "Hiszem, ha látom."

Ha azonban mindez nem történik meg, mármint, hogy a nyertes nem jelentkezik a társaságnál, akkor a nyereményösszeg bekerül az át nem vett nyeremények közé. Jó tudni, hogy az át nem vett nyeremények alapjában játékonként képződött összeget jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. Tehát azok a pénznyeremények, amelyekért nem jelentkeznek a rendelkezésre álló határidőn belül a nyertesek, végül szintén a játékosokat gazdagíthatják.

Volt, aki már elbukta: 2019 novemberbében derült ki, hogy 2018 nyarán az Ötöslottó akkori nyertese nem vette át a jackpotért járó 1 milliárd 688 millió forintos nyereményét. Lehetséges, hogy a mai napig nem is tud róla, mekkora szerencse érte.

Ezt üzente az Ötöslottó új milliárdosának egy korábbi nyertes

Idén júniusban szintén elvitte valaki az Ötöslottó főnyereményét: a szerencsés játékos a 9; 32; 47; 72; 81-es számsorral nyerte meg az 1 milliárd 408 millió 698 ezer 525 forintos főnyereményt. Akkor a Rádió1 reggeli műsorában is a milliárdos nyeremény volt a téme: bár Sebestyén Balázsék magát a szerencsést nem érték el, de bejelentkezett egy korábbi lottónyertes.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Andraschek Lászlóné és férje elég nehéz anyagi helyzetben volt, amikor 2013-ban 626 millió forintot nyertek a Skandináv lottón. A lottónyertes a rádióban elmondta, ők az első pillanattól kezdve vállalták a nyilvánosságot, ez azonban később hibának bizonyult.

28 nap után rajta volt a pénz a bankszámlán, de azt a 28 napot nem tudja elképzelni senki, ahogy az nekem telt...

- mesélte Anikó a műsorban, aki végig azon izgult, hogy tényleg megérkezik-e a pénzük. Persze, azonnal megjelentek a kölcsönt, szívességet kérők: "Nagyon sokan kértek, később akkora probléma is lett belőle, amit nehezebb volt kezelni mint magát a nyereményt" - tette hozzá a korábbi lottónyertes, aki szerint a férjével még mindig tanulják, "hogyan kell nemet mondani". Volt olyan, aki sosem adta meg a kölcsönkért pénzt.

Mint mondta, rögtön pszichológushoz fordultak, hogy ő mit tanácsol nekik, hogyan dolgozzák fel a giganyereményt: "azt mondta, az értékrendemmel nincsen baj, gratulál a nyereményhez, csak maradjak ugyanolyan ember, mint voltam" - mesélte Anikó, aki viszont pánikbetegségét azóta sem tudta teljesen legyőzni, hídon nem mer átmenni, és repülőre sem ül.

A korábbi lottónyertes az újdonsült milliárdosnak három dolgot tanácsolt akkor, amelyek bizonyára a ma esti nyertesnek is hasznosak lehetnek, hogy ne bukja el a nyereményét:

  • maradjon ember,
  • ne hallgasson senkire, mindenkinek magának kell tudnia, mi neki a legjobb,
  • ne kürtölje világgá a nyereményét, tartsa inkább titokban, rejtőzzön el.

Címkék:
lottó, nyeremény, Ötöslottó, szerencsejáték, milliárdos, jackpot,