Hiába próbálta átverni a NAV-ot, résen volt az adóhatóság: így nyomozták le az eltitkolt vagyont

Pénzcentrum2023. november 15. 12:43

Jelentős összegű adótartozásától akart szabadulni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi, aki megpróbálta eltitkolni a vagyonát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elől - közölte az adóhatóság. A férfi többmilliós adótartozásának végrehajtását úgy akarta elkerülni, hogy semmilyen vagyontárgy nem volt a nevén. Ezzel azonban nem sikerült félrevezetnie az adóhatóságot.

A NAV rendkívül széles adatbázisra támaszkodhat: nemcsak a korábbi ingó és ingatlanértékesítéseket látja, hanem más, vagyonelemet nyilvántartó hatóságok adatait is. Most a rendőrség nyilvántartása buktatta le a férfit, ugyanis öt lőfegyverre és érvényes fegyvertartási engedélye is volt.

Az információ birtokában az átvizsgált helyszínen milliós értékű fegyverek, távcsövek és lőszerek is előkerültek, melyeket munkatársaink lefoglaltak. A fegyver különleges szabályozás alá esik, ezért a NAV bizományos útján értékesítette a rejtegetett tárgyakat, hogy mérsékelje a költségvetésnek okozott hiányt.

 

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

 

Címkék:
otthon, NAV, adóhatóság, adó, hatóság, vagyon, ingóság, vagyonadó,