Horror ára van az eperlekvárnak: így úszhatod meg a fillérekből a befőzést

HelloVidék2023. május 27. 10:04

Itt a szezon: most juthatunk a legolcsóbban a befőzési szezon első igazi gyümölcséhez, az eperhez. A legegyszerűbb, leggyorsabb, legolcsóbb receptet mutatjuk most meg!

A hűvösebb tavaszi időjárás miatt a szokásosnál is később, de jó terméskilátásokkal kezdődött a hazai szamócaszezon. Bár a rengeteg eső miatt sok termelő idén a tömeges rothadásra panaszkodik. A  piaci áraknál most már jóval olcsóbban lehet hazai eperhez jutni: az ország számos pontján kinyitottak a Szedd magadok, ahol mindenki maga gyűjthet annyi friss gyümölcsöt, amennyire szüksége van- írja a HelloVidék.

Hogyan készül a lusta eperlekvár?

A lekvárkészítés egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb módja ez, gyakorlatilag nem kell hozzá más, csak a gyümölcs és egy tepsi. S ami a legjobb, még csak meg sem kell keverni! Vegyünk vagy szedjünk pár kiló epret, aztán mossuk meg. Tegyük egy tűzálló edénybe, majd előmelegített sütőbe tegyük, és alufóliával lefedve 150 fokon kezdjük el sütni.

Ha érdekel a teljes recept, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
otthon, árak, eper, szezon, hazai, befőzés, hellovidék,