Kiakadt az Agrárkamara: hagyják békén a lakossági, talajvizet használó kutakat!

Pénzcentrum2023. április 24. 12:31

Hagyják békén a belterületi ásott és fúrt kutakat, amelyek csak talajvizet használnak! Kár erre a tintát is pazarolni, nemcsak a papírt! - jelentette ki Németh Gergely, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Agrárkamara elnöke.

Az 1992 előtt létesített, engedéllyel még nem rendelkező ásott vagy fúrt kutakat a törvény szerint december 31-ig be kell jelenteni. Sok kérdés nem tisztázott még az üggyel kapcsolatban, a kúttulajdonosok tanácstalanok.

Hagyják békén a belterületi, vagy más néven jegyzői ásott és fúrt kutakat, amelyek csak talajvizet használnak! Kár erre a tintát is pazarolni, nemcsak a papírt!

- háborodott fel a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Agrárkamara elnöke, Németh Gergely.

A kisalföld.hu szerint a szakember kijelentete:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezt felejtsük el, mert ezzel csak egyesek járnak jól, mondjuk olyan kútfúrók, akik most a zavaros helyzettől pénzt remélnek!

Hozzátette, az 1995. évi vízgazdálkodási törvényt kell megnyugtatóan rendezni, és kizárólag azokon a településeken érdemes regisztrációhoz kötni a kutak engedélyét, ahol a szennyvízelvezetés még nem megoldott. Ha valaki a talajvízből öntözésre vesz ki vizet, az a mikroklímát javítja, a felszín alatti édesvízkészletünket nem károsítja, nem befolyásolja a vízgazdálkodást - tette hozzá.

Címkék:
otthon, bírság, büntetés, bejelentés, kút, kútfúrás, agrárkamara, engedélyezés,