Így alkudhatsz akár milliókat a lakásárakból: szerte az országban ez most a módi

HelloVidék2023. február 22. 08:15

Mindenhol egyre többet lehet alkudni a lakások áraiból. Persze ez nem is csoda, ha megnézzük, hogy nem csak a fővárosban nőttek eszetlenül az árak.

Somogy és Baranya megyében is komoly alkudozással vesznek már lakást a magyarok - persze ezen nincs is mit csodálkozni, ha megnézzük, hogy utóbbi megyében 15-20 százalékot emelkedtek a lakásárak, erről ír cikkében a HelloVidék.

A lap kíváncsi volt arra, mennyire lett általános az alkudozás, és hogy ha vidéken venne az ember lakás vagy házat, akkor mennyire lett általános az alkudozás. Szabó Balázs, a Baranya Home ügyvezetője elmondta: egy dolog, hogy már egy régen kihasználatlan épület is sokszor tízmillióba kerül, de ennél még több pénzre is szükség van Pécsen.

Ha szerencséd van, Pécsen belül 40-50 millió forintért meg tudsz venni egy „normális” környéken található, önálló házat, bár erre alsó hangon még körülbelül 15-30 milliót kell rákölteni, hogy ne csak lakható, de élhető is legyen. Mégis egyre több fiatal vállalkozik erre, ilyen-olyan háttér támogatással

- mondta Szabó Balázs.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha kíváncsi vagy, hogyan és mennyit alkudhatsz a kinézett ház vagy lakás árából, olvasd el a HelloVidék cikkét IDE KATTINTVA!

 

Címkék:
lakáshitel, lakás, lakáshirdetés, lakásvásárlás, baranya megye, baranya, hellovidék, lakások, házak,