Ezek a legjobb filmek, sorozatok karácsonyi semmittevéshez a Netflixen, HBO GO-n

Pénzcentrum2020. december 24. 13:01

A Pénzcentrum összeállította, milyen új filmek és sorozatok elérhetők a két legnagyobb magyar streaming platformon, a Netflixen és az HBO GO-n. Karácsonykor ezek - akár csak egy hónapra, vagy ingyenes próbahónapra is - rengeteg előfizetőt vonzanak, főleg azokat, akik unják már a Bud Spencer filmeket, vagy a Reszkessetek betörők!-et.

Idén karácsonykor biztosan nem fogsz unatkozni, pláne ha előfizetője vagy valamelyik filmes online csatornának. Igaz, a streaming elterjedésének még csak az elején tartunk, nemcsak Magyarországon, hanem az egész régióban - mondta a Pénzcentrumnak korábban  Riczu Tibor, az HBO Europe Digital marketing vezetője. Ettől függetlenül, egyre több előfizetője van hazánkban ezeknek a szolgáltatásoknak, hiszen a középréteg számára megfizethetőek, 0-24-ben kínálják szolgáltatásaikat, rengeteg régi és friss tartalommal látják el a felhasználókat. 

Karácsonykor az otthon töltött idő alatt még többen nyúlnak a távirányítóhoz, mint az év többi szakában, és mivel egyre többen unják a tévék szokásos műsorát, az elnyújtott reklámokkal szembe sok az ellenérzés, a streaming szolgáltatásokra egyre nagyobb a kereslet.

Ugyanakkor fontos adat, hogy a lakosság 20 százaléka használ valamilyen streamingszolgáltatást, és ha hihetünk az előrejelzéseknek, ez az arány folyamatosan emelkedik. Ha már előfozető vagy, összszedtük neked a legjobb filmeket karácsonyra és az előttünk álló szünnapokra.

Netflix

A rivaldafény ára (Tiny Pretty Things)
amerikai misztikus sorozat, thrillersorozat

Miután egy támadás leveri a lábáról az előkelő balettiskola sztárdiákját, az őt helyettesítő táncos a hazugságok, árulások és a vérre menő versengés világába csöppen.

Selena: a sorozat (Selena)
amerikai sorozat

A mexikói-amerikai énekesnő, Selena nemzetközi karriert fut be, de a családjával közösen hozott áldozatok is szükségesek álmai valóra váltásához.


Új barát karácsonyra (Home for Christmas)
norvég sorozat

Mindenki más szerelmes, párja van és készen áll a családi vacsorákra az ünnepek alatt. Mindenki, kivéve Johanne. Miután eltökélt szándéka, hogy elkerülje a szerelmi életét feszegető kérdéseket, nekiindul, hogy megtalálja a karácsonyi vacsorákhoz illő tökéletes párt magának.


Amit magad mögött hagytál ( El desorden que dejas)
Spanyol sorozat

A tanárnő megkezdi munkáját egy középiskolában, de mindent beárnyékol egy hetekkel korábbi, gyanús haláleset... és lassan a saját életét is félteni kezdi.


Vezércsel (The Queen's Gambit)
amerikai minisorozat

Az 1950-es években egy kentuckyi árvaházban egy függőségekkel küzdő kislány ráébred elképesztő sakktehetségére.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

HBO GO

A csatorna egy nagysikerű filmes sorozatnak ad otthont, amely rajongók egész generációit hódította meg világszerte: december 1-től elérhető lesz a brit titkosszolgálat 007-es ügynökének teljes kollekciója.

 


Bridget naplója (Saint Frances)

amerikai film
Premier: December 27.

A 34 éves Bridget Chicagóban él, identitászavarral küzd, és kapuzárási pániktól szenved. Ám a nyár beköszöntével kezdenek jól alakulni a dolgai, megismerkedik egy kedves sráccal, és bébiszitter lesz egy hatéves kislány mellett. De egy nem kívánt terhesség felborítja az életét. Ráadásul a makacs kislány is sok gondot okoz, a Francesszel való problémák pedig feszültséget keltenek a mamájához fűződő kapcsolatában. A viharos problémák közepette lassan összebarátkozik a kislánnyal és a mamájával.


A grapefruit fa alatt: A CC Sabathia sztori (Under the Grapefruit Tree)

dokumentumfilm

Premier: dec 23.

Bensőséges hangulatú, megindító dokumentumfilm a New York Yankees dobójátékosának, ifjabb Cartsen Charles Sabathiának, becenevén CC-nek a történetéről, amihez felhasználták a Yankeesnél játszott utolsó, 2019-es szezonjáról készült, kulisszák mögötti felvételeket is. Sabathia saját szavaival meséli el történetét, kezdve a kaliforniai Vallejóval, ahol később a sportág egyik kiemelkedő dobójátékosává váló fiú bontogatta a szárnyait, vagyis nagymamája udvarán grapefruit gyümölcsöket dobálgatott. Mivel Sabathia utolsó szezonjának csúcs- és mélypontjait filmre vették, a sportoló ezek kapcsán tekint vissza örökségére és az őt formáló komoly kihívásokra, köztük a függőséggel vívott hosszú csatájára, amely 2015-ben tetőzött, amikor már a Yankees színeiben lépett pályára.


Winter's Bone - A hallgatás törvénye
amerikai film
Premier: december 26.

A közép-nyugati Ozark-hegység sivár vidékén él széthulló félben lévő családjával a tizenhét éves Ree. A drogdíler apja eltűnt, ő pedig egyedül kénytelen gondoskodni a súlyosan beteg anyjáról és a két kistestvéréről. Ráadásul most az otthonuk is veszélybe került. Az apjuk ugyanis nem jelent meg a tárgyalásán, és ha nem kerül elő, akkor az óvadék fejében lefoglalják a házukat, és nekik el kell hagyniuk az egyetlen menedéket. Egy hete van Ree-nek, hogy előkerítse az öreget. Megpróbál maga utánajárni a dolgoknak, lépésével azonban kivívja a zárkózott közösség ellenszenvét.


Gravitáció (Gravity)

amerikai film

Premier: jan 1.

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

Címkék:
netflix, otthon, tv, karacsony, szilveszter, film, sorozat, újév, hbo go, streaming, 2020, reklámok, sportág, streaming szolgáltatás, hbo sorozat, mák nyugdíj, netflix ár,