Rózsadomb? Jó vicc! Itt vannak Budapest legdrágább lakásai

Pénzcentrum2017. március 15. 07:03

Mutatjuk, hol, mennyiért lehet ma újépítésű lakást vásárolni a fővárosban. Összesítésünk elkészítéséhez több mint 13 ezer (!) újépítésű lakás négyzetméterárát átlagoltuk.

Megjelent a Budapesti Lakáspiaci Riport legfrissebb, az idei első negyedévére vonatkozó adatsora, amely alapján leszögezhetjük: a használt lakások piaca után egyértelműen beindult a budapesti újlakás-piac is. A fejlesztők egyre aktívabbak, a kínálat óriási, és úgy tűnik, a következő években is folytatódhat ez a tendencia. Az Eltinga, az Ecorys és az FHB Index szakemberei már közel

400 lakóingatlan-fejlesztést számláltak össze a fővárosban; az adatsor újépítésű lakásainak száma pedig meghaladja a 13 ezret.

Csak emlékeztetőül: 2016 harmadik negyedévében még mindössze 255 budapesti fejlesztést, és azokban 3400 lakást számlált a riport; míg a tavalyi év utolsó negyedévében is "csak" 11 ezer lakás adatait listázták. A friss adatsort górcső alá véve természetesen ezúttal is megállapítható, hogy: a fővárosban az átlagos újépítésű lakás

  • 2 és fél szobás;
  • alapterülete 61 négyzetméter;
  • és 46 152 579 forintba kerül.

Érdemes azonban a várost jóval nagyobb nagyítóval is megvizsgálni, hiszen a lakáspiaci mutatók egészen komoly kilengést is tudnak produkálni. Az például már Buda és Pest viszonylatában is jól látszik, hogy a Duna árban komoly vízválasztó. Az átlagos lakásár ugyanis közel 10 millió forinttal drágább a folyó nyugati, mint a keleti oldalán.

Loading...

A kerületi bontás viszont ennél is többet elárul a főváros megosztottságáról: a prímet továbbra is az V. kerület viszi a maga bő 164 milliós átlagos lakásáraival; de a legnagyobb alapterületű lakásokat is ugyanitt találhatjuk. A legolcsóbb lakásokat pedig Budapest XIX. kerületében mérik - itt az átlagos alapterületű, azaz 62 négyztméteres lakásokat 26 milliós átlagáron öntik (vagy öntenék) betonba a fejlesztők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Nem túl nagy meglepetés ugyan (befektetési cél), de érdemes azt is megjegyezni, hogya legkisebb alapterületű lakásokat a főváros VII. (46 nm/lakás), illetve VIII. kerületében (48 nm/lakás) találhatjuk. Továbbá az is egyre inkább bizonyítást nyer, hogy a 10+10-es CSOK beváltja a kormányzat hozzá fűzött reményeit; az átlagos alapterületek ugyanis szinte a legtöbb kerületben megfelelnek a támogatás peremfeltételeinek.

Loading...

Címkék:
otthon, lakás, ingatlan, Budapest, luxus, lakáspiac, ingatlanpiac, luxuslakás, rózsadomb, eltinga,