Ez lesz a világ egyik legdrágább lakása

Pénzcentrum2013. szeptember 27. 17:34

New York legnagyobb és legdrágább, 130 millió dolláros (28,6 milliárd forint) otthonává alakítják át az 1930-as években emelt River House nevű art deco apartman-toronyház magánklubját.

Az utcáról nyíló saját bejárattal és vízparti kerttel rendelkező ötemeletes klubhelyiségben nagyjából tíz manhattani lakóházra elegendő szoba van - adta hírül a The Wall Street Journal című amerikai napilap hírportálja. "A megfelelő ember számára ez a trófeák trófeáját jelenti" - mondta Kirk Henckels, az érintett ingatlan eladásában nem érdekelt Stribling & Associates nevű ügynökség munkatársa.

Az East River partján magasodó épület intéző bizottsága azután döntött az 5700 négyzetméteres helyiség eladásáról, hogy nem sikerült megegyeznie a River Club of New York nevű zártkörű klubbal a hosszú távú bérleti szerződés megújításáról, vagy a helyiség megvásárlásáról.

A nonprofit csoport azóta bérelte a helyiséget, hogy a 26 emeletes art deco torony 1931-ben megnyitotta a kapuit. A klubnak két teniszpályája, egy medencéje, egy squashpályája és egy kártyaszobája van. Magának az épületnek pedig olyan hírességek voltak már a lakói, mint Henry Kissinger és a regényíró Barbara Taylor Bradford.

A helyiség átalakítási tervei között szerepel a könyvtár és egyéb szobák belmagasságának megduplázása, az egyik teniszpálya megtartása és egy 25 méteres, kertre nyíló medence kiépítése.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az eddigi legdrágább New York-i ingatlan egy 626 négyzetméteres penthouse lakás volt, amely 88 millió dollárért talált gazdára.

 

Címkék:
lakás, ingatlan, luxus, toronyház,