Jövő héttől lehet pályázni a kormány krízislakásaira

Pénzcentrum2013. január 10. 09:34

Jövő héten jelenik meg az ócsai szociális lakópark leendő lakóinak kiválasztását célzó pályázati felhívás - írja a Népszabadság. Az érdeklődőknek egy hónapjuk van az űrlap kitöltésére és a szükséges igazolások beszerzésére. A pályázók rangsorolását végző Magyar Máltai Szeretetszolgálat szerint a pályázók várhatóan nem a tartósan szociális krízishelyzetben lévők köréből kerülnek majd ki.

"A cél az, hogy olyan családokat válasszunk ki, akiknek Ócsa valóban lehetőséget ad az újrakezdésre. Olyanokat keresünk, akik eléggé motiváltak és rendelkeznek az új lehetőség megragadásához szükséges képességekkel" - idézi a napilap Morva Emíliát

Korábban: "Kiderült, ki költözhet a kormány álomlakásaiba"

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régiójának vezetője szerint nem ajánlható az ócsai szociális lakóparkba költözés például egy Szegeden élő, a környéken erős rokoni kapcsolatokkal bíró családnak, amelynek egyik gyermeke érettségire készül, másik speciális igényeinek megfelelő iskolába jár, a családfő pedig piacképes képesítéssel rendelkezik. A rokoni, baráti, iskolai kötelékek elszakítása miatt ugyanis többet veszítenének, mint amit az új helyszín cserébe adhat. Ezzel szemben egy Budapesten, illetve Pest megyében élő család számára valódi lehetőséget kínál a depresszív lakókörnyezetből való kiszakadás - tette hozzá a szolgálat régiós vezetője.

Morva Emília arra is felhívja a figyelmet, hogy a pályázók várhatóan nem a tartósan szociális krízishelyzetben lévők köréből kerülnek majd ki, hiszen a hitel felvételekor olyan munkájuk volt, amelynek révén hitelképesnek nyilváníttattak, ingatlanuk megfelelő zálogtárgynak bizonyult. Többségük hirtelen állásvesztés, illetve az elszálló deviza törlesztőrészletek miatt csúszott adósságspirálba.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: