Te melyik magyar szigetet adnád el? Szavazz!

Pénzcentrum2012. augusztus 26. 08:02

A héten nem keveseket meglepő bejelentést tett Antonis Samaras görög kormányfő a Le Monde francia napilap számára. A miniszterelnök úgy nyilatkozott, "Görögország készen áll arra, hogy a piacra dobjon néhány lakatlan szigetet." Mindezt az államadósság csökkentése miatt kénytelenek megtenni. A Pénzcentrum.hu gondolt egy nagyot: mivel Magyarországnak is vannak lakatlan szigetei és államadóssága is, összeszedtük szedtük szigeteinket, melyek talán milliárdosok luxuspalotájának lehetne új otthona. Te melyik szigetünket adnád el?

A görögök bíznak a privatizáció felgyorsulásában, ami elsősorban néhány állami tulajdonú ingatlan értékesítését jelenti, továbbá hozzáfűzte, hogy készen állnak akár néhány lakatlan sziget értékesítésére is.

Az ötlet nem új. Már 2010 márciusában ezt tanácsolták a németek a görögöknek, pontosabban a német kormánykoalíció két parlamenti képviselője akik a Bild napilapnak nyilatkoztak a kérdésben. "Görögországnak fontolóra kellene vennie, hogy eladja néhány szigetét annak érdekében, hogy ezáltal is csökkenjen államadóssága" - jelentette ki.

Úgy fest ha lassan is, de a görögök végül rákényszerülnek a tanács megfogadására, és most végleg elszánják magukat néhány tengeri gyöngyszem értékesítésére. A Bild akkori cikke megjegyezte, hogy "Görögország több mint 3000 szigettel rendelkezik, főként az Égei-tengerben, ezek közül pedig csak 87 lakott".

A hírek szerint kisebb szigetekhez már kb. 2 millió euróért is hozzá lehetne jutni Görögországban. A közművesített Margit-szigetet mi ennél többre értékeljük, sőt a már bejáratott, nyaranta több százezer fiatalt fogadó Hajógyári-sziget is többet érhet. Te melyik magyar szigetet adnád el, hogy megszabaduljunk végre adósságainktól és nekirugaszkodhasson a magyar puma?

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

surveys & polls

 

Címkék: