Ilyen házak épülnek az ócsai hitelestelepen - képek

Nagy Bálint2012. március 19. 11:45

Napvilágot láttak az ócsai Szociális Családiház-építési Program mintatervei, amelyek közül a bedőlt devizahitelesek számára felépítendő családi házak végül kiválasztásra kerülnek.

Január 12-én hirdették ki, hogy az organikus építészet képviselői között számon tartott Kvadrum Építész Kft. tervezheti meg az ócsai szociális lakónegyed családi házait. Mivel az akkor kiszivárgott hírek a legminimálisabb szakmai információt sem tartalmazták, így üdítő, hogy végre a nyertes pályamű mintaterveit is hozzáférhetővé tette az illetékes minisztérium - több mint 2 hónappal a tervpályázat lezárulta után! Arról nem is beszélve, hogy egy nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásról van szó.


Bár a most közzétett információk birtokában némileg tovább tisztul a kép, azonban még így is számos kérdés marad tisztázatlan a Szociális Családiház-építési program I. ütemére kiírt építészeti tervpályázat lebonyolítását illetően. Amennyiben kíváncs vagy, milyen kérdések merülnek fel a beruházással kapcsolatban, kattints ide és olvasd el korábbi cikkünket a témában: "Tovább hallgat a minisztérium 500 magyar család sorsáról". Az következő linken pedig a Kvadrum Építész Kft. által készített összes mintatervet nézheted meg:

Kattints ide és nézd meg a Kvadrum Építész Kft. által készített összes mintatervet

A Belügyminisztérium lapunknak küldött korábbi válasza szerint az építkezés megkezdésére mindazonáltal csak a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kerülhet sor, várhatóan áprilisban. A minisztérium prognózisa szerint a szociális lakások első ütemének (80 ház) befejezése csak a nyár végén reális - ez azonban jókora csúszást jelent a korábban kommunikált tavaszi időponthoz képest.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: