Elrettentő képek: így ne hirdess meg egy lakást!

Nagy Bálint2012. március 7. 15:28

Az ingatlanhirdetéseket böngészve borzasztó fotókkal, értelmezhetetlen alaprajzokkal és röhejes, semmitmondó leírásokkal találkozhatunk szerte az interneten. Pedig egy tökéletes hirdetés már fél siker, mely egyértelműen felgyorsítja egy lakás eladását.

Rengeteg pontatlan hirdetési szöveggel és főleg az azokhoz mellékelt rossz, olykor vicces fényképekkel találkozhatunk az ingatlanhirdetések között kutakodva az interneten. Mivel a vevőcsalogatás elengedhetetlen feltétele egy ingatlan eladásának is, érdemes elkerülni az elrettentő szarvashibákat. A lakás eladhatóságát ugyanis egyértelműen felgyorsítja, ha tökéletes a hirdetés, így ugyanis az kitűnik a tömegből.


Ma már alapvető egy hirdetésnél, hogy az ingatlanról kép is fel legyen töltve a hirdetési portálra. Egy-egy rossz kép láttán azonban nem csoda, ha elmegy az érdeklődő kedve a lakás megtekintésétől és azonnal elnavigál az oldalról. Rossz példákkal pedig tele vannak a hirdetési portálok - mint ahogyan az a mellékelt képeken is jól látszik. Éppen ezért érdemes lehet megfontolni, egy profi fotós szerződtetését, egy jól komponált kép ugyanis fél siker.


Ha nem rendelkezünk minőségi fotókkal és nem is akarunk pénzt áldozni erre, érdemesebb lehet csak egy alaprajzot mellékelni a hirdetéshez. A Pénzcentrum.hu által megkérdezett szakember szerint azonban ennek is fontos és alapvető kritériumai vannak.


Az interneten fellelhető igen sematikus alaprajzok, ugyan könnyen érthetőek, de igen kevés műszaki tartalommal bírnak. Általában csak a helyiségek elhelyezkedése felel meg a valóságnak, a szobák, a falak, a nyílások mérete, a belmagasság és egyéb fontos paraméterek (pl. kémények helye, száma) nem derülnek ki - mondta el a lapunk által megkérdezett építészmérnök.


Emiatt érdemes lehet szakember segítségét kérni, aki a részletes felmérést követően elkészíti a megfelelő, jól értelmezhető alaprajzot, látványterveket. Igény esetén koncepcióterveket is kérhetünk egy tervezőtől, melyek megmutatják a leendő tulajdonosnak, mit is lehetne kihozni a lakásból egy átalakítással.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)


Természetesen a szöveges részre is figyelni kell. Szakértők szerint érdemes az arany középút szabályát követni. Ennek megfelelően egy jó hirdetés tehát nem tartalmaz túl kevés információt, de túl sokat se. Így egy leírásban alapvető, hogy az irányáron túl az utcanév, a lakás alapterülete, a ház jellege, a szobák száma, esetleg az ingatlan tájolása és extrái mindenképp legyenek benne.

 

Címkék: