Ennyiért tankolhatsz szerdától

Pénzcentrum2011. december 19. 15:08

Szerdától bruttó 4 forinttal csökkenti a MOL a gázolaj és szinten tartja a benzin nagykereskedelmi listaárát. Bár a gázolaj árelőnye a benzinhez képest tovább csökken, az még így is jelentős mértékűnek mondható.

Szerdától bruttó 4 forinttal csökkenti a MOL a gázolaj nagykereskedelmi listaárát, a benzinét pedig változatlan szinten hagyja. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 377,5, a gázolajét pedig bruttó 405,2 forintért adja majd.


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással szembesülnek majd a gázolaj (-4 Ft) esetében szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 394-395 forintos, a gázolajat pedig 421-422 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok. A gázolaj és benzin ára az utóbbi hetekben ismét egyre közelebb került egymáshoz.

Múlt héten a benzin és a gázolaj dollárban mért jegyzésára egyaránt csökkent, azonban a forint árfolyamának gyengülése kedvezőtlenül hatott. Ennek következtében ugyanis hazai fizetőeszközben mérve a benzinár kismértékben emelkedett, a gázolajár azonban így is csökkent.

 

Címkék: