Ráfér az oktatás a tűzoltókra

Pénzcentrum2011. november 21. 21:07

Az E.ON, az ELMÛ-ÉMÁSZ és az EDF DÉMÁSZ a társadalmi felelősségvállalás jegyében felajánlotta, hogy speciális elméleti és gyakorlati képzésben részesíti a katasztrófavédelem munkatársait a villamosenergia-iparban előforduló balesetekre, havária helyzetekre való felkészülés érdekében. A felajánlás szerves folytatása az energiaipari vállalatok és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság között aláírt együttműködési megállapodásnak, valamint az E.ON felajánlásában a gázszolgáltatás területén már megvalósult hasonló képzésnek.

Elsőként az E.ON szigetvári tanpályáján kezdődik meg a képzés. A szolgáltató szakemberei november 18-tól speciális elméleti és gyakorlati képzésben részesítik a Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságok szolgálatparancsnokait, az Önkéntes Tűzoltóságok rajparancsnokait és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok szakmai állományának egy-egy 30 fős csoportját. Az áramszolgáltatók összefogásának eredményeképp összesen mintegy 600 tűzoltó kap lehetőséget arra, hogy egy 6 órás elméleti és gyakorlati oktatás során elmélyítse az áramos üzemzavarok, havária helyzetek szakszerű elhárításával kapcsolatos ismereteit.

"A különböző üzemzavarokat, veszélyhelyzeteket az állampolgárok az általános segélyhívó számon vagy a tűzoltóság telefonszámán jelentik be, emiatt sokszor a tűzoltók érkeznek elsőként a helyszínre, ahol már az áramszolgáltató társaság munkatársainak megérkezése előtt meg kell tenniük a szükséges intézkedéseket az emberi életek és vagyontárgyak védelme érdekében. A szigetvári villamosenergia-ipari tanpályán biztonságos körülmények között, széleskörű gyakorlati tapasztalattal rendelkező szakemberek irányításával modellezhetőek a veszélyhelyzetek, ezért "éles" helyzetben jelentős előnyt jelent az itt szerzett tapasztalat." - mondta el Bérczi László tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főfelügyelője.

Molnár István, az E.ON üzemirányítási vezetője hozzátette: "Az E.ON kiemelt figyelmet fordít munkatársai és partnerei, így a katasztrófavédelem szakemberei és az alvállalkozók biztonságára. Tapasztalatait a társadalmi felelősségvállalás jegyében örömmel adja át a katasztrófavédelemi szakembereknek is az üzemzavarok lehető legszakszerűbb, biztonságos és gyors elhárítása érdekében. Külön öröm számunkra, hogy a tavasszal megvalósult, gázipari veszélyhelyzetekre való felkészítő képzésünk sikere jelentette e mostani képzés kiindulópontját."

A tanpálya hűen modellezi a villamosenergia-iparban ténylegesen előforduló helyszíneket, berendezéseket és eszközöket. A létesítményben a veszélyhelyzetek, a különböző típusú és feszültségű berendezések mellett az áramütéses balesetek megelőzése, a feszültségmentesítés, az oszlopról való mentés eszközeivel és módszereivel is megismerkedhetnek a képzésben résztvevők.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: