Eladó a legendás írónő rejtélyes háza

Pénzcentrum2011. július 13. 16:32

400 ezer fontért, azaz mintegy 122 millió forintért kínálják eladásra azt a házat, amelyben a Harry Potter könyvek írója, J.K. Rowling töltötte gyermekkorát. A hírek szerint az épület komoly inspirációt nyújtott az írónő számára.


A kelet-angliai Tutshill városában található az a ház, amelyben a legendás írónő, J.K. Rowling gyermekkorát töltötte. Az épület most új gazdát keres, a hírek szerint 400 ezer fontot (122 millió forint) kérnek érte.

 


Az ingatlan azért is különleges, mert Rowlingot nagymértékben inspirálta a Harry Potter-könyvek írásában, több olyan helyiség is található, amelyek visszaköszönnek a könyvekben. Van például egy kis kamra a lépcső alatt, amely pontosan olyan, mint amelybe gonosz mostohaszülei zárták a kis Harry Pottert.

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


Az épület a rajongók számára azért is fontos lehet, mert az egyik ablakpárkányon található egy olyan felirat, amit maga Rowling festett fel, még gyerekkorában.

 

Címkék: