Ál-fűtésszerelők portyáznak: veszélyben a pesti nyugdíjasok

Pénzcentrum2011. június 29. 18:32

A fűtési idény végével és a fűtéskorszerűsítési munkák kezdetével ismét elszaporodtak az olyan esetek, amikor különböző csalók lakásokba becsöngetve különböző vállalkozások képviselőinek kiadva magukat radiátorcserével kapcsolatos munkát ajánlanak. A munkáért előleleget kérnek el, de a fogyasztók soha többé nem látják őket.

A fűtési idény végével és a fűtéskorszerűsítési munkák kezdetével ismét elszaporodtak az olyan esetek, amikor különböző vállalkozások képviselői lakásokba becsöngetve - a FŐTÁV-ra hivatkozva - igyekeznek radiátorcserével kapcsolatos megrendeléshez jutni, amire esetleg előleget is próbálnak kérni - olvasható a társaság közleményében.

trükkös tolvajokat keres a rendőrség
A Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint két férfi 2011. május 20-án 9 óra 20 perc körüli időben magukat ELMÛ dolgozónak kiadva becsengettek egy Budapest I., Orom utcai lakásba, ahol a vezetékek, valamint a villanyóra ellenőrzését színlelték, mivel elmondásuk szerint valaki lopta az áramot a házban. Az egyik férfi elterelte a sértett figyelmét, míg társa készpénzt és ékszereket tulajdonított el.


A csalók általában 10-20 ezer forint előleget kérnek el és megígérik, hogy a fűtési szezon megkezdése előtt visszatérnek és elvégzik a szerelést. A fogyasztók azonban hiába várnak rájuk, sokaknak csak később esik le, hogy átverés áldozatai lettek - mondta el a Pénzcentrum.hu-nak a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője.

Éppen ezért aC Budapesti Távhőszolgáltató (FŐTÁV) Zrt. közleményében tájékoztatja a fogyasztóit, hogy nem áll semmilyen kapcsolatban ezekkel a vállalkozásokkal. A FŐTÁV kizárólag saját szakembereivel vállal radiátorcserére vonatkozó megrendelést. A FŐTÁV nem végez egyetlen olyan szolgáltatást sem, amelyért a szakemberek a helyszínen készpénzt kérnének el. Semmi esetre sem köthető tehát a FŐTÁV-hoz ha ilyen esettel találkoznak a fogyasztók, ezért a szolgáltató kéri a tisztelt fogyasztóit, hogy ilyen esetekben forduljanak a rendőrséghez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címkék: