Lebukott a sztár: titkos cégen kersztül vett lakást

Pénzcentrum2011. június 19. 11:02

Egyre elterjedtebb a tengerentúlon, hogy a hírességek vállalkozásokon keresztül veszik meg sokmillió dollárt érő ingatlanjaikat. A sztárok többnyire azért bújnak titkos cégek mögé, hogy a tranzakció elkerülje a sajtó figyelmét. Ugyanakkor nemcsak a színészek és más közemberek burkolóznak névtelenségbe, hanem a sokat bírált pénzügyi vezetők is így próbálják palástolni befektetéseiket.

Ilyen fedőcég a Norman's Nest Trust is. Ez az amerikai cég nem is olyan rég lakásokat vásárolt New York 12. utcájában. A vállalat vezetője Bruce Lagnese. Ő azonban aligha említésre méltó figura, sokkal inkább a cég tulajdonosa, aki nem más, mint a Jóbarátok sorozat sztárja, Jennifer Aniston.

A New York Times írása szerint azonban nemcsak a hírességek választják az anonimitás ezen módját befektetéseiket illetően, hanem a nagy vállalatvezérek, illetve a pénzügyi vezetők is ilyen módon bujkálnak a sajtó hiénái elől.

Ugyanakkor úgy tűnik, hogy a fedőcégek alapítása nemcsak a névtelenségbe burkolózást szolgálja. Egyre elterjedtebb ugyanis, hogy a férjek titokban eladják az ingatlant egy általuk alapított, befektetésre szakosodott cégnek, nehogy az asszony úgymond rátegye a kezét az ingatlanra egy esetleges válás esetén.

 

Címkék: