Százmilliókkal lépett le a közös képviselő

Magyar Hírlap2011. május 27. 09:02

Huszonhárom társasház csaknem ezerkétszáz családját károsította meg az a százhalombattai közös képviselő, aki meg nem valósult beruházásokra vett fel hitelt, majd a pénzzel együtt olajra lépett - írja a Magyar Hírlap.

Hónapok óta nem tudnak kapcsolatba lépni a lakók azzal a százhalombattai közös képviselővel, aki elmondásuk szerint több százmillió forinttal megkárosította őket. H. Andrea tavaly novemberben tűnt el, miután az elmúlt években több százmillió forint értékben vett fel banki hitelt a lakók nevében olyan beruházásokra, amelyeknek zöme az érintettek szerint nem készült el. A lakók elmondták, a bank már megkezdte a pénz behajtását a hitelekről korábban mit sem sejtő családoktól, H. Andrea viszont semmilyen együttműködést és segítséget nem ígért, sőt el sem tudják érni őt.

"Mi nem járultunk hozzá a felújításokhoz, hiszen a közös képviselőnk még csak nem is tájékoztatott bennünket ezekről. Úgy tudjuk, közgyűlési határozatokat hamisított, hogy a nevünkben hitelt tudjon felvenni. A bank most tőlünk követeli vissza a kifizetett milliókat, sok családot ezért mára a kilakoltatás veszélye fenyeget. Összességében félmilliárd forint értékben vett fel hitelt, amelynek csak egy részét fordították ténylegesen felújításokra" - mondta el a lapnak H. Géza, az egyik érintett lakó.

Az ügyben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság már megkezdte a nyomozást. "Sikkasztás megalapozott gyanúja miatt két személy - H. Andrea és Gy. Istvánné - ellen folyik eljárás, H. Andrea ellen emellett magánokirat-hamisítás miatt is eljárást folytatunk. A tanúk kihallgatása, valamint a társasházak iratainak, könyvelési anyagoknak a vizsgálata még zajlik." - mondta el Beluzsárné Belicza Andrea, a rendőrség sajtószóvivője.

 

Címkék: