Kiderült: eddig marad a gáz- és távhőtámogatás

Pénzcentrum2011. május 2. 08:32

A leginkább rászoruló lakosság anyagi helyzetére tekintettel a kormány meghosszabbítja a szociális alapú gáz- és távhőtámogatás rendszerét április 30. után is. Ennek értelmében a jelenleg támogatásban részesülő fogyasztók számára a jogosultsági időszak 2011. augusztus 31-ig meghosszabbodik.

Eredetileg a szociális alapú gáz- és távhőtámogatás rendszere - a fűtési szezonra tekintettel - 2011. áprilisig 30-áig működött volna, de a kormány a lakossági szociális biztonsága érdekében az augusztus 31-ig történő meghosszabbítás mellett döntött. Szeptembertől új támogatási forma, a lakásfenntartási támogatás váltja fel az eddigi támogatást, így még a következő fűtési szezon beköszönte előtt ismét támogatáshoz juthatnak az arra leginkább rászoruló háztartások.

Azok számára, akik eddig jogosultak voltak a gáz- és távhőártámogatásra, augusztus végéig automatikusan, tehát külön kérelem benyújtása nélkül, változatlan feltételek mellett megtörténik a támogatás kifizetése, új igények benyújtására azonban már nincs lehetőség.

A változatlan rászorultsági feltételek azt jelentik, hogy támogatásban azok a háztartások részesülhetnek, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250%-át (71.250 Ft-ot).

Mint ismert, a kormány 2011. január 1-jén új, a lakosságot kiemelten védő gázárszabályozást léptetett életbe, amelynek köszönhetően a lakosság kétharmada számára egyáltalán nem vagy csak minimális mértékben (0,7%) emelkedett a gáz ára. Emellett a kormány hatósági árszabályozást vezetett be a távhő esetében is.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: