Ezek megőrültek? Már megint emelkedik a benzinár

Pénzcentrum2011. március 7. 16:02

A MOL bruttó 5 forinttal emeli a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát szerdán 0 órától. Az olajcég lépését ezúttal is a tőzsdei üzemanyag jegyzésárak múlt heti emelkedése teszi indokolttá, melynek hatására a hazai árak újabb rekordmagasságba emelkednek - értesült a Portfolio.hu.

Szerdán (2011. március 9-én) nulla órától 5 forinttal emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Ez azt jelenti, hogy az olajcég a benzin literjét a kiskereskedőknek listaáron bruttó 357,5 forintért, a gázolajat pedig bruttó 354,9 forintért adja majd.

 


Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű (+5 Ft-os) árváltozással szembesülnek majd szerdától az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 374-375 forintos literenkénti áron, míg a gázolajat 371-372 forintos literenkénti áron tankolhatják majd az autósok.

Az üzemanyagárak emelését az tette indokolttá, hogy múlt héten a gázolaj és a benzin tőzsdei jegyzésára tovább emelkedett, amit a forint árfolyamának erősödése csak tompítani tudott.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
üzemanyag árak mol, üzemanyag árváltozás, gázolaj árváltozás,