Kirepültek a fészekrakók a miskolci panelből: ez maradt utánuk - képek

Pénzcentrum2011. március 4. 15:02

Lezárt egy lakást az önkormányzat a miskolci Avas lakótelepen. A benne élők jogosulatlanul laktak ott. Az életmódjukkal megkeserítették a társasház lakóinak életét, és milliós tartozást halmoztak fel. Itt azért tudtak intézkedni, mert a tulajdonos meghalt és a lakást két gyereke örökölte, akik állami gondozásban élnek. A gyámjuk fordult az önkormányzathoz, hogy el tudja indítani a hagyatéki eljárást és hivatalosan is a gyerekeké legyen az örökség. Több hasonló lakás ügye azonban évek óta húzódik (Független Hírügynökség, Borsod Online).


A kapucsengő letépve, a villanykapcsoló is megrongálva, és a lift sem működik. A lakókból árad a panasz. Azt mondják, hogy néhány család keseríti meg a többi lakó életét.

 


"Veszekednek, ordibálnak, nézzék meg, leszedték a gumit a lépcsőről, kiverték ennek az üvegét" - mondta egy lakó. "Nem fizetik a rezsit és a közös költséget, ennek pedig a társasház issza meg a levét. A 2008-as év végén volt 1,5 millió forint megtakarításunk, most meg van 1,6 millió adósságunk" - mondta egy másik szomszéd.

 


Az önkormányzat felszólította az itt élőket, hogy két napon belül menjenek el. Csütörtökön már senki nem volt itt. A falak mocskosak, a bútorok darabokban vannak és szemét hever mindenhol. Csótány a konyhaszekrényben, az ajtófélfán, és még a nemzeti zászlóból is bogarak peregnek. Most kiirtják őket. A lépcsőházban élők az elmúlt egy évben, szinte minden hatóságot megkerestek, hogy segítséget kapjanak, de a Hatósági Főosztály csak itt tudott intézkedni.

 


"Most is a hagyatéki eljárás kapcsán mintegy biztosítási intézkedésként tudjuk az ingatlant lepecsételni, lezárni" - mondta Csiszárné dr. Sajgó Erika, a Hatósági Főosztály osztályvezetője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A tulajdonos meghalt, két gyereke állami gondozásba került. Az asszony volt élettársa adta ki a lakást. A gyerekek gyámja kereste meg főosztályt, hogy intézkedjenek, mert a lakásfoglalók miatt a hagyatéki tárgyalás nem indulhat meg. Ennek a lakásnak az ajtajára ugyan lakat került, de az itteniek szerint a lépcsőházban több család él még hasonló módon. Miskolcon - becslések szerint - több mint 150 lakásban vannak illegális lakásfoglalók.

 


A képek forrása: FH, boon.hu

 

Címkék:
avas lakótelep,