Sopronból indul a zöldforradalom?

MTI2011. január 27. 16:58

Megnyílt az első EnergiaPont Sopronban, ahol szaktanácsot lehet kapni az épületek energiatakarékos kialakításához.

Az EnergiaPont szakemberei felmérik egy ház energiaveszteségeit, majd javaslatot tesznek ezek megszüntetésére, egyúttal megadják a várható költséget és a nyerhető megtakarítást is. Arra törekszenek, hogy meghatározzák az optimális megoldást, amelynél a legkisebb ráfordítás mellett a legnagyobb megtakarítás érhető el - mondta Hajdu Csaba, a szolgáltatást működtető Energia-Optimum Kft. ügyvezetője.

A Sopronban csütörtökön nyílt első irodát és bemutatótermet - néhány hónap működés után - újabbak követik a fővárosban és a megyeszékhelyeken - ismertette az ügyvezető. Tájékoztatása szerint agy átlagos, 100 négyzetméteres családi ház energia auditja, és a javaslatok kidolgozása nettó 70-100 ezer forintba kerül.

A bemutatóteremben a megtakarítást hozó szigetelő-rendszerek, energiatakarékos nyílászárók, valamint a különféle gépészeti berendezések is megtekinthetők.

Az EnergiaPont vállalja a finanszírozás megszervezését, a pályázat megírását, valamint megfelelő referenciával rendelkező kivitelezőket is ajánl.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Bencsik János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára az elmúlt időszakban többször is nyilatkozott arról, hogy a kormány célja, hogy évi 200 ezer lakást újítsanak meg energetikailag.

 

Címkék: