Tragédia: saját szemétdombján találták meg egy férfi holttestét

Pénzcentrum2011. január 9. 16:02

Iszonyatos kosz és szeméthalmaz között találtak holtan egy férfit lakásában a hatóságok egy angliai kisvárosban. A haláleset a karácsonyt megelőző napokban történt a szellemileg és testileg is rossz egészségi állapotban lévő férfival, akinek holttestét, az utólagos vizsgálatok szerint, két nappal a tragédia után fedezték fel.

A társasház kezelői egyébként az elhalálozást megelőzően megpróbálták felkeresni és kapcsolatba lépni az ott lakó úrral, azonban nem jártak sikerrel. A hatóságokat végül a szomszédok és az elhunyt hozzátartozói értesítették, mert aggódtak a férfi hogyléte felől. Azonban azt senki sem sejthette, ami akkor fogadta őket, amikor behatoltak a lakásba, hogy megnézzék a férfi állapotát.

 


A lakásban, ahol a szemle során később rábukkantak a 47 éves David Jordanre, elképesztő látvány tárult a tisztviselők és bámészkodók szeme elé. Az egész lakásban egy szeméttelephez hasonló állapot uralkodott. A konyhában szétdobált pizzásdobozok tömkelege hevert és iszonyatos bűz áradt a már bomlásnak indult egyéb élelmiszerekből. A fürdőszobában lévő kád nemhogy fürdésre nem volt alkalmas, de alig lehetett belépni az egyébként mosakodásra kialakított helyiségbe, mivel annyi szemét volt a padlón, hogy alig lehetett kinyitni a szoba ajtaját - emlékeznek vissza a helyszínen lévők.

David Jordan, hozzátartozói közlése szerint, alkoholista volt és mentális eredetű zavarokkal is küzdött. Korábban például több évig börtönben is ült, amiért felgyújtotta volt barátnője lakását. Ezek mellett a gyászoló testvérpár hozzátette, hogy nem is tudták, hogy ilyen körülmények között élt szerettük. A testvérek elmondása szerint bármikor, amikor találkozni szerettek volna rokonukkal, soha nem engedte be őket a lakásba. Legtöbbször a közeli utcasarokra beszélték meg a találkozókat. A történtek fényében most már azt is értjük, hogy miért - nyilatkozták egybehangzóan a testvérek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Azonban az egyik szomszéd véleménye szerint a beteg férfi mindig nagyon kedves volt, amikor vele beszélt. Bár az is tény, hogy nem volt egy szószátyár lakó - mondja a szomszéd - azonban azt ő sem sejtette, hogy milyen rossz körülmények között lakott az elhunyt.

 

Címkék: