17 milliós karácsonyi villanyszámla: kellett nekik kivilágítás...

Pénzcentrum2010. december 13. 15:02

Elképesztő karácsonyi díszítéssel készült az amerikai Faucher család a közelgő ünnepre. Bár mindenképp gyönyörű látványt nyújt a díszkivilágítás, azonban kérdéses, hogy megéri e a hatalmas összeget amibe az üzemeltetése kerül.

Az Egyesült Államok észak-keleti részén élő Faucher család több mint egymillió villanykörtéből álló füzérekkel borította be a házuk minden egyes centiméterét beleértve a kertet és az ott található növényeket is. Az évek óta a karácsonyi időszakban kidíszített épületet rengeteg turista látogatja meg minden évben, hogy gyönyörködhessen a különlegességben.

 


Számítások szerint, amennyiben napi négy órában üzemelteti a család az öt wattos villanykörtékből álló díszkivilágítást, akkor a hónap végén több mint 82,000 dolláros (17 millió forint) számlára számíthatnak az áramszolgáltatójuktól. Bár a környezettudatos életvitel egyre elterjedtebb a világon, úgy tűnik az amerikai családnak ez nem sokat jelent.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címkék: