Káprázatos éjszakai felvételek az űrből! Fényárban úszik a kontinens

Pénzcentrum2010. november 11. 16:58

Látványos fotókat készített Doug Wheelock, a Nemzetközi Ûrállomás egyik asztronautája a Földről. Kiderült, hogy hasonlóan csodálatos élmény az űrből letekinteni a fényárban úszó nagyvárosokra, mint egy éjszakai séta során felnézni az égre és gyönyörködni a csillagokban.

A Föld éjszaka különös látványt nyújt az űrhajósoknak, akik gyakran igazi fényshowban érezhetik magukat. A felvételek tanúsága szerint London Európa legfényesebb városa.

A felvételen jól látszik, hogy Nagy-Britannia nyugati részét ködfátyol fedi, de jól kivehetőek a fényárban úszó francia nagyvárosok és a Benelux államok is.

A Mediterrán térségben látható fénycsík segítségével egészen a spanyol Valenciától az olasz Livornóig követhetjük a tenger és a szárazföld találkozását.

Észak-Afrikában sokkal nagyobb a kontraszt, mint Európában. A képen jól kivehető a folyó mentén található fényes lakott területek és a Szaharát uraló koromsötét közötti különbség.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bár az éjszakai világításra felhasznált energia mennyisége még mindig hihetetlenül magas, a lakossági szegmensben végzett felmérések szerint az elmúlt három évtizedben 20%-kal csökkent a háztartások energiafogyasztása.

 

Címkék: