Megszólalt Orbán: januártól gázáremelés?

Pénzcentrum2010. november 8. 10:02

Orbán Viktor miniszterelnök a tegnapi kormányülés előtt úgy nyilatkozott a HírTV-nek, hogy a kormány meg fogja vizsgálni, milyen feltételek mellett tartható életben 2011-ben is az energiaárakra még júniusban kihirdetett moratórium. A televízió portálján megjelent írás szerint lehetséges, hogy januártól emelkedik a gáz ára.

A megjelent információk szerint Orbán Viktor szerint lehetséges, hogy csak ebben az évben képesek befagyasztani az energiaárakat, és a következő évben már nem. A Magyar Nemzet beszámolója szerint Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a késő estig tartó kormányülés szünetében azt mondta, hogy a kormány meghallgatta a gázárkérdésért felelős fejlesztési miniszter, Fellegi Tamás beszámolóját, azonban ezt követően nem született döntés a témában.

 


Júniusban a kormány azzal a bejelentéssel hirdetett ki ármoratóriumot a lakossági energiaárakra, hogy azok mindaddig életben lesznek, amíg nem sikerül megállapodni a szolgáltatókkal egy új, a lakossági fogyasztók számára méltányosabb árképzési rendszer kialakításáról. Az új árképlet kidolgozásával kommunikált határidő több ízben csúszott már, ráadásul a tárgyalások során nemrég bejelentették az energetikai válságadót is, amelynek terhei az ármoratórium alatt lévő egyetemes szolgáltatókat is sújtja.

Bencsik János energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, hogy jövőre várhatóan szükséges lesz az energiaárak minimális növelésére. Bencsik szerint 2011-ben egy számjegyű növekedésre lehet számítani.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bencsik János energiaügyi és otthonteremtési államtitkára a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában úgy fogalmazott, hogy jövőre várhatóan szükséges lesz az energiaárak minimális növelésére. Bencsik szerint 2011-ben egy számjegyű növekedésre lehet számítani. Bencsik hangsúlyozta, hogy a kormány a jövőben is magánál tartja majd az ármeghatározás jogát.

 

Címkék: