Lakásfelújítási támogatás: hamarosan lejár a határidő!

Pénzcentrum/MTI2010. október 25. 14:02

Október végén lejár a Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) megújuló energia-pályázatok beadási határideje, a ZBR Klímabarát Otthon Energiahatékonysági Alprogram keretében magánszemélyek, társasházak lakásszövetkezetek pályázhatnak energiahatékonysági lakásfelújításra.

Holló Ervin, a Bioenergetikai Innovációs Klaszter (BIK) titkára, a KR Spektrum Kutató- Fejlesztő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője hétfőn az MTI-nek elmondta, a pályázat keretében különböző mértékű, 30-35 százalékos támogatást lehet nyerni nyílászárócserére, külső hőszigetelésre, napkollektoros és -elemes, továbbá geotermikus energia rendszer kiépítésére.

Az igénylésénél a postára adás időpontja számít - hívta fel a figyelmet a szakember.

Holló Ervin beszámolt egy másik támogatási formáról is: itt ugyanarra lehet támogatást igényelni, mint a ZBR esetében, csak másoknak, azaz az önkormányzatoknak, költségvetési szervezeteknek, illetve kis- és középvállalkozásoknak. A Környezet és Energia Operatív Programhoz (KEOP) tartozó pályázatoknak nincs beadási határidejük - jelenleg is folyamatosan benyújthatók -, előreláthatóan az év végéig. Ezeknek a pályázatoknak a támogatási aránya többnyire 45-65 százalékos, de elérheti 85-90 százalékot is.

 

Címkék:
keop,