Megduplázódtak az albérletárak Devecser környékén

Pénzcentrum2010. október 13. 08:32

A szálláskeresés hírére felszöktek az árak Egyre több iszapkárosult keres olyan lakást, vagy házat, ahol végre újra együtt lehetne a család, szállás még lenne is, de az elöntött települések környékén hirtelen felszöktek az albérletárak. A RTL Híradóban elmondták, hogy az elhelyezésben segítenek az önkormányzatok és civil szervezetek is, de még mindig sokan laknak szükségszállókon, torna- és osztálytermekben.

Sokan a környékbeli rokonoknál húzzák meg magukat, de akinek nem volt hová menni, az a szükségszállásokon elhelyezett matracokon hajthatta álomra a fejét. A tornaterem és az átalakított osztálytermek ideiglenesen megoldást jelentettek, de hosszú távon nem lehet így élni.

Albérletet azonban egyre nehezebb találni a környéken, a bérlőknek pedig az is gondot okoz, hogy készpénz nélkül nem nagyon állnak velük szóba. Az önkormányzatok és a civil szervezetek is próbálnak segíteni a károsultak elhelyezésében.

A devecseri polgármester is keresi az olcsó szállásokat, de ezekből egyre kevesebb van a környéken. "Amint híre ment a keresésnek, mindjárt megduplázódtak az albérletárak. Kezelnénk ezt a kérdést, nem szabad nekifutni ennek, más megoldásokat is kell keresnünk"-- mondta Toldi Tamás, Devecser polgármestere.

A Máltai Szeretetszolgálat emberei is segítenek otthont találni. Lakásbérlő programjukban regisztrálják azokat, akik otthonokat ajánlanak fel és közvetítik azoknak, akiknek szükségük van rá.

"Nem kell fizetni ezért az albérletért, a központi irodában koordinálják a beérkező felajánlásokat és igényeket, nyilván azoknak, akik rászorultak, ez semmibe nem kerül, a jelenlegi tervek szerint fél éves intervallumban igyekszünk ezt koordinálni és támogatni, akik rászorultak" - mondta Varsányi Zoltán, a Máltai Szeretetszolgálat önkéntese.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Amíg nem oldódik meg a családok elhelyezése, addig maradhatnak az önkormányzat ideiglenes szállásain.

 

Mi lesz a családi pótlékkal?

Címkék: