Ebbe tették a pénzüket - Megütötték a főnyereményt

Pénzcentrum2010. július 11. 15:02

Egy évtized alatt a sokszorosára, több mint 100 ezerrel nőtt az egymillió fontnál nagyobb értékű ingatlannal rendelkezők száma az Egyesült Királyságban - írja egy friss kutatásra hivatkozva a Telegraph.

Míg tíz évvel ezelőtt még alig volt 27 ezer darab egymillió fontnál értékesebb lakóingatlan szerte az Egyesült Királyság területén, addig mára már ez a szám 132 ezerre emelkedett - állítják egy brit tanulmány szerzői. A mostani szám annak ellenére közel az ötszöröse a tíz évvel korábbinak, hogy időközben a szigetország átvészelt egy súlyos ingatlanpiaci válságot, mely alatt - ideiglenesen - mintegy 43 ezer otthon veszítette el az egymilliós képzeletbeli árcéduláját.


A borsos árú - jelenlegi forint árfolyamon számolva 335 millió forintnál drágább - lakóingatlanok az országon belül meglehetősen koncentráltan helyezkednek el. Nyolcvan százalékuk Londonban vagy főváros vonzáskörzetében található.

Házam a váram

A drága ingatlanok az árváltozásokra sokkal érzékenyebben reagálnak, mint az olcsóbbak. A változékonyságból eredő kockázat ellenére mégis sokan vagyonuk nagy részét házukban vagy lakásukban tartják Nagy-Britanniában. Az elmúlt években kulcsbefektetéssé válták az ingatlanok, de a befektetők sok esetben inkább érzelmi alapon döntenek a vásárlás mellett.

Címkék: