Most olcsón juthat saját kastélyhoz, akinek van egy kis pénze

Pénzcentrum2010. június 10. 15:02

A francia kormány bejelentette, hogy az államadósság csökkentése érdekében nem kevesebb, mint 1700 vidéki ingatlan kiárusítását tervezik a közeljövőben. A listán leginkább olyan vidéki várak és kastélyok szerepelnek, melyek hasznosítása egyáltalán nem vagy csak nehezen oldható meg.

Nicolas Sarkozy franci elnök leszögezte, hogy túlzás lenne kényszerértékesítésről beszélni, a francia állam nem a "családi ékszert" viszi be a zaciba.

Francois Baroin költségvetési miniszter hozzátette, hogy Franciaország aránytalanul nagymértékű állami tulajdonnal rendelkezik, ezúttal olyan ingatlanoktól próbálnak megszabadulni, melyek jelenleg használaton kívüliek, vagy az államnak csak nagy nehézségek árán lehetne megoldani azok hasznosítását.

A tervek szerint az értékesítésből származó bevételek 20%-át az 1490 milliárd eurós államadósság csökkentésére fordítanák, míg a fennmaradó összegből új kormányzati beruházásokat finanszíroznának. Az állami tulajdonban lévő ingatlanok értékesítéséből az elmúlt négy évben mindössze 3 milliárd euró folyt be az államkasszába.

Címkék: