Lélegzetelállító! Egy nyilvános vécében élnek, sokan mégis irigykednek rájuk

Pénzcentrum2010. május 4. 16:58

Közel egy évszázaddal ezelőtt Viktoriánus-stílusban építették azt a nyilvános illemhelyet a brit Scarborough városában, amely jelenleg a 45 éves Tracy Woodhouse, és párja Graham Peck otthonául szolgál. A város Északi-tengerre néző partszakaszának egyik szikláján kialakított közvécé története számos fordulatot vett az elmúlt száz évben.


A XX. század elején a tengerpartra látogatók számának emelkedése tette indokolttá a nyilvános illemhely kialakítását, amely egészen a második világháborúig a céljának megfelelően üzemelt. A háború idején lőszerraktárnak használták, majd újra az ide látogató célközösséget szolgálta. A 90-es években bezárták, majd egy vállalkozó egy kávézót alakított ki benne, de az nem sokáig működött.

A helyi önkormányzat próbálta bérbe adni az ingatlant, amikor a jelenlegi lakók egy érdekes ötlettel álltak elő. Egy mérnökkel terveket készíttettek, amit bemutattak a helyi építésügyi osztályon, melynek keretében az külső jegyek megőrzése mellett lakóingatlanná kívánták alakítani az épületet. A terveket jóváhagyták, így megkezdődhettek az átalakítási- és felújítási munkálatok.

Megerősítették a szerkezet teherviselő elemeit, kicserélték a tetőt, a víz- és csatornarendszert, az elektromos hálózatot. Szigetelték az épületet és gázfűtéses rendszert alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat. A jelenlegi nappali helyén volt korábban a férfivécé, a háló- és a fürdőszoba a női részlegből lett kialakítva. A sok munka megtérült, a szobákból (most nem a szagok, hanem a táj miatt) lélegzetelállító kilátás nyílik a tengerre, a helyiek csodájára járnak a házikónak.

A hölgyet a mai napig meg szokták viccelni a kollégái, mivel tudják, hogy egy vécéből átalakított ingatlanban lakik, de nem bánja, mert sok barátra is szert tettek az ingatlannak köszönhetően.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A párja most már a kertrendezéssel foglalkozik. Az önkormányzat azt mondta, hogy akkora részt kerítenek körbe, amekkorát csak akarnak, mert így nekik annyival kisebb területen kell füvet nyírni. Egyetlen aggodalmuk, hogy a kerti növények mennyire fogják bírni az erős szelet és a sós vízpárát.

Címkék: