Eladó a világ legkisebb családi háza! Nem hiszel a szemednek!

Pénzcentrum2010. április 4. 12:02

Az értékesítéssel megbízott ügynökség szerint nagy valószínűséggel a kanadai Torontó városában található, a környékbeliek által csak "Little House"-ként emlegetett ingatlan a világ legkisebb családi háza.

Az ingatlan alig 2 méter széles és 14 méter hosszú, a hasznos alapterülete ennek megfelelően 28 négyzetméter. Az ára ellenben nem nevezhető törpének, átszámítva ugyanis 32,5 millió forintot kérnek érte.

Csődbe ment a milliárdos ingatlanmágnás! Kattints!


A házikót eddig körülbelül 40 érdeklődő tekintette meg, de közülük többen nem vásárlási szándékkal érkeztek, csak a hirdetésben található képek alapján nem hittek a szemüknek, és úgy döntöttek, hogy ezt élőben is látni kell. A házikónak már saját weboldala is van.

Az házat még 1912-ben építették, de a kivitelezés során a belmagasságot sem égimeszelőkhöz mérték. A 236 centiméteres belmagasság éppen arra jó, hogy a hálószobában nap közben fel tudják hajtani az ágyat, így növelve a hasznos teret.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az ügynök szerint belülről kevésbé tűnik kicsinek a házikó, mint kívülről. Mint ahogy az a Google Street View felvételein is látszik a házikót szinte agyonnyomja a két szomszédos ingatlan. A ház előtt egymás mögött két autó is le tud parkolni, de ilyen esetben valószínűleg csak a vezetői oldalon lehet kiszállni.

A ház egyébként jól karbantartott és költözésre alkalmas állapotban van, ráadásul az épület mögötti kertrész még egy tárolóval is büszkélkedhet. A ház alatt találni továbbá egy kis pincét, ahol a máshová már nem férő holmikat lehet raktározni.

Címkék: