Kiderült! Ezért kapott díjat a magyar Tesco!

Pénzcentrum2010. március 29. 13:32

Kiemelt elismerésben részesült a Tesco napenergia-hasznosítást célzó projektje a Magyar Innovációs Alapítvány idei pályázatán.

A Magyar Innovációs Alapítvány immár tizennyolcadik alkalommal adta át idén a legjobb hazai innovációknak járó díjakat és elismeréseket. A március 26-án, az Országházban megtartott díjátadón a Tesco-Global Áruházak Zrt. kiemelt elismerésben részesült.

A Varga István gazdasági miniszter által átadott oklevelet a napenergia hasznosítása terén elért eredményekért vehette át Per Bank, az áruházlánc vezérigazgatója a teljes projekt csapat (Tesco-Global Áruházak Zrt., Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület, Magyar Elektrotechnikai Egyesület) nevében.

Az áruházlánc vállalati felelősségvállalási stratégiájában kiemelt szerep jut a környezet védelmének, az innovatív, zöld technológiák alkalmazásának. Az utóbbi években egyre több olyan megoldást alkalmaznak az áruházak építésénél és üzemeltetésénél, amelyek megújuló energiaforrások segítségével biztosítják a szükséges energiát.

A cég több kutatás-fejlesztési projektet valósított meg az utóbbi években a napenergia-hasznosítás területén. Gyáli raktárbázisukon három napkövető napelemes rendszert építettek ki, a Megapark áruház tetején pedig Magyarország eddigi legnagyobb napelemes rendszerét helyezték üzembe.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az egyik - világviszonylatban is úttörőnek számító, és most hazánkban is elismert - innovációs projektjük a budaörsi áruházban telepített úgynevezett Climasol napkollektor-rendszer. Itt egy több mint ezer négyzetméteres napkollektoros rendszerben fogják fel a napenergiát, amit hővé alakítanak át. Az így begyűjtött hőenergia többféleképpen hasznosítják az áruház üzemeltetése során: segítségével egész évben meleg vizet állítanak elő, emellett télen fűtésre, nyáron pedig hűtésre használják.

Címkék:
magyar elektrotechnikai egyesület, tesco global áruházak zrt,