Tűz Gyurcsány házában! Volt biztosításuk

MTI2010. március 28. 20:02

A földszinti medencetér fölé épített faszerkezetes pihenőtérnél lévő, szintén faszerkezetű szauna gyulladt ki Gyurcsány Ferenc II. kerületi családi villájában vasárnap kora este. Az épület biztosítva volt, a kárfelmérés és helyreállítás hétfőn kezdődhet, a volt miniszterelnök családja az éjszakát nem tölti a villában.

A tűzoltók kiérkezésekor sűrű fekete füst gomolygott ki az ajtókon, ablakokon, így a tűzoltók életmentésre is felkészültek. A végleges adatok szerint 7 embert kellett kimenteni a házból, közülük hármat az erkélyről.

Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc II. kerületi, Szemlőhegy utcai családi villájában a földszinten keletkezett a tűz. A földszinti medencetérben a medence fölé egy faszerkezetű szauna és pihenőrész van, ebben a szaunában csaptak fel a lángok egy körülbelül 25 négyzetméteres területen.

Egy 20 éves fiatalember vérében a megengedett határértéknél magasabb szén-monoxid-koncentrációt mértek, ezért a helyszínen oxigénterápiában részesítették, és mire a mentők kiértek, már annyira jól volt, hogy visszautasította a kórházba szállítást, így végül nem lett sérültje az esetnek.

A szóvivő azt is közölte, hogy a volt miniszterelnök nagyon elégedett volt a tűzoltók munkájával, gyorsan, szakszerűen dolgoztak. Gyurcsány Ferenc azt is tudatta, hogy a ház biztosítva volt, a kárfelmérés és helyreállítás hétfőn kezdődhet el. A család egyébként az éjszakát nem tölti otthon, rokonoknál, ismerősöknél alszanak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tűz okát a tűzoltóság a rendőrséggel és a Köztársasági Őrezreddel közösen vizsgálja.

Címkék: