Új pláza nyílt Dubajban - képek

Pénzcentrum2010. március 19. 13:02

Légtornászok, akrobaták és kötéltáncosok produkciójával fűszerezték meg Dubajban az átszámítva 160 milliárd forintos beruházással készült új bevásárlóközpont megnyitó ceremóniáját a héten.

A 196 ezer négyzetméter kiadható, de összességében 550 ezer négyzetéter alapterületű névre keresztelt bevásárlóközpont fejlesztője a Majid Al Futtaim Properties (MAF) nevű cég volt.

A pláza hasonló méretekkel büszkélkedhet. mint a már korábban átadott Mall of the Emirates. A bevásárlóközpontban összességében 450 üzlet (boltok, üzletek, kávézók, éttermek, hipermarket, mozi, szórakoztató központ, stb.) kap helyet, valamint egy 7000 férőhelyes parkolóház került kialakításra.

A projekt terveit 2007 áprilisában mutatták be, a kivitelezési munkálatokat négy hónappal később kezdték meg. Az átadást eleinte tavaly novemberre tervezték, de az ismert pénzügyi nehézségek miatt csak ezen a héten kerülhetett rá sor.

A projektvezető a Mace vállalat volt, a minőségért az EC Harris felelt, az építészeti munkákat az RTKL végezte. A szerkezetet a Mott MacDonald húzta fel, a gépészetet M&E vállalat építette ki. A projekt műszaki vezetője Jon Emery, a MAF projektmenedzsment részlegének alelnöke volt.

Címkék: