Komplett házakat árul az IKEA + fotók

Pénzcentrum2010. március 11. 13:02

Komoly hatással lehet a német készház-piacra az IKEA tavaly év végén bejelentett innovációja: a svéd lakberendezési áruház Nyugat-Európában már nem csak bútorokat, hanem készházakat is forgalmaz. A BoKlok faépítmények "a megfizethető ház" koncepcióját keltik életre.

A házak emeletesek, három félszobával rendelkeznek, és 100 ezer euró (26,7 millió forint) alatti áron kerülnek a német piacra. Az áruházlánc konyhabútorral, hőszigetelő ablakokkal bocsátja a vásárlók rendelkezésére.

 


Az összeszerelhető készházak Svédországban igencsak sikeresek: évente 800 darab talál gazdára belőlük Svédországban. Nagy-Britanniában pedig idén megnyílik az első IKEA-házas lakópark: 90 BoKlok (magyarul "Élj Okosan!") lakóházzal.

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A Deutsche Welle című lapnak nyilatkozó Petra Sievert düsseldorfi építész szerint a németeknél is népszerűek lesznek a különleges ingatlanok. A szakember úgy véli, a BoKlok jól illeszkednek majd a lakóövezetek modern házaihoz, a -főleg fiatal- vevőket pedig az sem zavarja majd, hogy nem lesz pincéjük. A hírek szerint az IKEA-házak iránt már most hatalmas az érdeklődés.

Címkék:
készházak,