A gas.hu kedvezménye a következő gázévben is megmarad

Pénzcentrum2010. február 26. 14:32

Április 1-től ismét emelkedik a lakossági gáz ára. Az emelés mértékéről jelenleg még folynak a találgatások: az elemzők legalább 5%-os emelést jósolnak, a sajtóban ennél jóval vadabb árnövekedésről is lehet olvasni. Abban minden piaci résztvevő egyetért, hogy az emelés hátterében a forint-dollár árfolyam romlása és a kőolajtermékek világpiaci árának növekedése áll.

"A gas.hu működésének alapja - és talán legfontosabb tartalma - az, hogy az egyetemes szolgáltatói árnál mindig alacsonyabb árat biztosít. Tudjuk, hogy ismét emelkedni fog a gáz ára és azt is tudjuk, hogy a gas.hu felhasználói - legyenek azok régi felhasználók vagy olyanok, akik a jövőben válnak a fogyasztónkká - továbbra is olcsóbban kapják majd a gázt.

A következő gázévre szóló kapacitásigényeket fogyasztóinktól megkaptuk, ezek alapján az ellátásukhoz szükséges kapacitásokat a Földgázszállító Zrt-től megigényeltük. A már megkötött szállítási szerződéseink alapján mindenkit biztosíthatunk, hogy a gas.hu továbbra is tartja kedvezményeit.

Biztosak vagyunk benne, hogy áprilistól minden korábbinál nagyobb lakossági igény lesz az EMFESZ Kft - gas.hu által biztosított kedvezményes gázellátásra, hiszen megszűnik a szociális gázár-támogatás, amely közel 500 ezer magyarországi családot várhatóan nagyon-nagyon érzékenyen érint majd" - mondta Góczi István, az EMFESZ Kft ügyvezető igazgatója.

Címkék: